A Hat In Time’s cynische humor

A Hat In Time’s cynische humor

Vraag  je jezelf af hoe A Hat in Time zijn eigenzinnige gevoel voor humor kreeg? Destructoid ging met Gears for Breakfast-oprichter Jonas Kaerlev zitten om meer over het spel te vertellen.

Namelijk, Kaerlev ging uitgebreid in op hoe zijn team het gekke verhaal van het spel naderde – en waarom dat hen toestond vreemde en humoristische aanwijzingen te nemen!

Cynische humor

Dus ik denk dat een grote bijdrage het feit is dat we ons scherp bewust zijn van wie we zijn en wie onze game speelt. Zoals, we weten dat we Mario niet zijn en we weten dat de mensen die spelen precies op ons zullen lijken. Dat stelt ons in staat om creatieve vrijheden te hebben.

We weten dat ons publiek niet van kinderen zal worden gemaakt, dus we kunnen een beetje rare dingen doen, zoals hoe het in de nieuwste DLC gaat om de yakuza, iets dat kindvriendelijk nooit zou durven aangaan. Dus we houden van de manier waarop we op onconventionele onderwerpen stappen en hetzelfde geldt voor ons schrijven.

Veel van ons in de studio zijn jonge volwassenen, dus we zijn opgegroeid met dingen als The Onion en et cetera. We zijn super afgemat en cynisch en dat is echt wat ons in staat stelt te schrijven wat we denken, wat we grappig vinden, niet wat we denken dat onze doelgroepen grappig vinden. Net als wanneer Hat Kid haar ziel verliest, is het alsof

“Je voelt je echt leeg van binnen.”

A Hat In Time komt naar Nintendo Switch ergens in 2019.