Eagle Island komt

Eagle Island komt

De door Kickstarter gesteunde titel Eagle Island komt naar de Nintendo Switch met dank aan het team van Pixelnick.

video

Over Eagle Island

De game is een op een valkerij gebaseerde platformgame die leuk en leuk zou moeten blijken te zijn. Eagle Island moet in februari of maart zijn weg vinden naar de Nintendo Switch, afhankelijk van hoe lang het duurt om het goedkeuringsproces van Nintendo te doorlopen.

Verken de vogelwereld van Eagle Island met Quill en een van zijn trouwe uilen, Koji. Ontdek weelderige bossen, verraderlijke grotten en ontdek de ruïnes van lang verloren beschavingen. Tenslotte, confronteer de gigantische godheid Armaura in een wanhopige poging om Ichiro uit haar klauwen te redden.

Met zijn valkerij-gebaseerde gameplay binnen uniek gegenereerde werelden, is Eagle Island ingesteld op een prachtig gemoderniseerde pixel-art-esthetiek en biedt het een frisse wind naar het platforming-genre.

Spelers van Eagle Island kunnen zich laten inspireren door de roguelike- en metroidvania-genres en kunnen genieten van korte runs of een ervaring op basis van een langer verhaal.

video

Kenmerken

  • Verhaal-, Roguelite- en Speedrun-modi.
  • Volledig procedureel gegenereerde werelden.
  • 85 verschillende extra mogelijkheden om elke game te mixen.
  • Magische veren transformeren je uil in elementaire vormen.
  • 16 prachtige omgevingen om te verkennen.
  • 12 enorme baasgevechten.

Het arsenaal aan solo-moves van Quill bestaat eenvoudigweg uit rennen, springen en af en toe een richel grijpen – het spel blijft zijn klassieke 16-bits inspiratie behouden. Start aanvallen met Koji in 8 richtingen met behulp van de D-pad-achtige richtbesturing.

Raak vijanden snel achter elkaar om meer beloningen te verdienen met combo’s. Mis een aanval en je zult langer moeten wachten tot Koji terugkomt. Als Koji wordt aangevallen of gevangen, is Quill kort weerloos en moet ontwijkende actie ondernemen terwijl hij kwetsbaar is!

Eagle Island werd ondersteund door 1291 ondersteuners op Kickstarter.