FPS Ion Maiden komt

FPS Ion Maiden komt

De gevestigde ontwikkelingsstudio 3D Realms heeft aangekondigd dat het samenwerkt met 1C Entertainment om Ion Maiden in het tweede kwartaal van 2019 zowel fysiek als digitaal naar de Nintendo Switch te brengen.

video

Footage van de PC versie

Het team heeft ook onthuld dat ze ook samenwerken aan een nieuwe onaangekondigde FPS voor de Nintendo Switch die is gebaseerd op de originele Quake-engine..

Het verhaal van Ion Maiden

Terwijl Shelly ‘Bombshell’ Harrison haar codenaam defuserende bommen verdiende voor de Global Defence Force, wanneer het kwaadaardige transhumanistische meesterbrein Dr. Jadus Heskel de leden van zijn cybernetische sekte op straat zet in Neo DC, weet ze dat het tijd is om explosies te veroorzaken in plaats van te voorkomen hen.

Haar zoektocht om Heskel te verslaan, laat een spoor van bloedbad achter op enorme, veelsoortige niveaus gevuld met gigantische explosies, meer geheime gebieden dan we kunnen tellen en onmenselijke vijanden achter elke hoek. Er is hier geen herstellende gezondheid; stop met dekking zoeken en begin met rennen en schieten.

Shelly’s kruistocht om het leger van Heskel te vernietigen, zal haar vernietiging achterlaten met een breed arsenaal aan wapens, compleet met alternatieve vuurmodi en verschillende munitie-typen. Haar kenmerkende revolver, de tri-barreled Loverboy, brengt vijanden pijn en spelers plezier met zowel enkele shots als de hamerwaaieractie in Old West-stijl.

video

Footage van de PC versie

Wie heeft een gewoon geweer nodig als je een schot in je granaatwerper kunt laden? Gewelddadige, over-the-top Bowlingbommen scheuren vijanden met gemak uiteen.

Ion Maiden lacht om het idee van verplichte checkpoints en rechte paden door schiettentjes. Maar, gewoon omdat dit een echte old-school first-person shooter is, betekent nog niet dat we alle goede nieuwe dingen die de afgelopen twee decennia hebben voortgebracht hebben genegeerd. Headshots? Hel ja. Meer natuurkunde en interactiviteit? Zeker weten.

Breedbeeld, controllerondersteuning en automatisch opslaan? 3D Realms en Voidpoint hebben het beste van beide werelden overgenomen en alles gekookt tot een bloederige stoofpot.

Belangrijkste kenmerken

Wat te verwachten van de volledige versie van Ion Maiden na vrijgave:

  • De echte opvolger van klassieke shooters zoals Duke Nukem 3D, Shadow Warrior en Blood.
  • Ervaar de originele Build-engine op steroïden, opgepompt en klaar om weer te rocken na 20 jaar!
  • Buk, spring, klim, zwem en schiet je een weg door zeven spannende zones vol met meerdere niveaus van chaos!
  • Een prachtige spelwereld samengesteld uit duizenden met de hand gemaakte texturen en sprites.
  • Een ontzagwekkend arsenaal aan verwoestende wapens, waaronder meerdere soorten munitie en alternatieve vuurmodi. Tri-barrelled revolvers, granaatwerpers en heat-seeking smart bombs zijn je beste vrienden!
  • De klassieke 90s FPS-actie waar je van houdt, ingepast in moderne uitvindingen zoals schade aan locaties en naadloze niveauovergangen
  • Geen procedurele generatie. Alle levels zijn met de hand gemaakt en zitten vol met meerdere paden, coole effecten en complexe decorstukken!
  • Thumping-soundtrack bestaande uit echte bijgehouden modulemuziek, in authentiek FastTracker 2-formaat.
  • Gemakkelijke toegang tot level-editor en andere ontwikkeltools op de eerste dag, plus Steam Workshop-ondersteuning.