Koizumi; ontwikkeling Super Mario Odyssey en hoe Joy-Cons te gebruiken

Koizumi; ontwikkeling Super Mario Odyssey en hoe Joy-Cons te gebruiken

In de onlangs verschenen editie van GamesMaster heeft men een interview met de producer van Super Mario Odyssey; Yoshiaki Koizumi.Met de release van de nieuwe Mario game die al snel volgt heeft Koizumi de kans gegrepen om wat uit de doeken te doen over Super Mario Odyssey.

Meerdere vlakken van de game werden belicht. Het eerste onderwerp wat wordt aangesneden is dat Super Mario Odyssey qua DNA heel erg aanvoelt als de recente 3D games. Koizumi geeft aan “Ik ben op nagenoeg alle 3D edities betrokken geweest sinds Super Mario 64. Door het designen en ontwikkelen van deze games doe je steeds meer ontdekkingen over wat wel en niet (goed) werkt in een 3D Mario game, zo zou je kunnen zeggen dat allemaal een stuk verbonden zijn. Super Mario Odyssey heeft stukje DNA van al die ontdekkingen in zich.”

Tweede punt was de manier van reizen. Koizumi geeft aan dat het reizen een van de hoofd thema’s in het spel zijn waarbij hij aangeeft  “In Super Mario Odyssey reis je voor het eerst naar een plek toe en je ontmoet de mensen of inwoners voor een eerste keer en daardoor ben je niet altijd direct bent met hun karakters, cultuur en manieren, dus dat is altijd verassend (leuk).

Het ontwikkelen en uitwerken van deze nieuw karakters en ook de nieuwe vijanden was een heel belangrijk deel van het algehele game design. Als Mario in New Donk City is, is Mario een stuk kleiner dan de echte mensen die daar wonen, iets wat ik zelf in het echt herken uit het reizen. Dat gevoel van .. wow de mensen zijn hier groter, ah ja ik ben in het buitenland nu’.”

Als laatste punt haalt Koizumi aan dat een van de eerste dingen die aan het development team van Super Mario Odyssey werden getoond de Joy-Con controllers waren. Koizumi wou heel graag dat het team daar namelijk meer mee ging doen. “Ik heb het team gevraagd om te kijken naar de mogelijkheden die ze bieden, omdat je ze beide los in de hand kunt houden, vanwege de nieuwe HD Rumble, alle functionaliteit, kijk wat je daarmee kunt doen.”

Check GamesMaster; http://www.gamesradar.com/gamesmaster/