The Bug Butcher komt

The Bug Butcher komt

Een samenwerking tussen 2Awesome Studio en Awefully Nice Studios zorgt ervoor dat The Bug Butcher naar de Nintendo Switch komt.

Over The Bug Butcher

In januari 2016 verscheen The Bug Butcher voor het eerst op de PC. Het spel werd ontwikkeld door Awefully Nice Studios en zij gaven het spel ook zelf uit. Voor de Switch-port hebben ze hulp ingeroepen van een externe studio, 2Awesome Studio.

video

The Bug Butcher is een 2D side-scrolling shooter. Hoewel je karakter wat je bestuurd enkel zijwaarts kan bewegen zal hij alleen maar naar boven toe kunnen schieten. Dit zorgt ervoor dat je onder je vijanden heen moet lopen op het moment dat deze springen om ze vervolgens van onder te beschieten. Zo baan je je een weg door de verschillende levels.

Nieuwe strategie

Dit project zal het eerste project zijn in de nieuwe strategie van 2Awesome Studio. Met deze strategie willen ze zich meer gaan richten op het succesvol porten van verschillende games. Naast het porten zullen ze ook de uitgevende rol op zich nemen. Als dit project succesvol is zouden we dus wel eens (nog) meer ports van verschillende (pc)games kunnen verwachten op de Nintendo Switch!

The Bug Butcher zal nog deze zomer op de Nintendo Switch verschijnen. Tijdens Gamescom later deze maand zal het spel ook al speelbaar zijn.