Warned Collectors – Spellen zijn niet in productie

Warned Collectors – Spellen zijn niet in productie

Warned Collectors, een Frans bedrijf dat fysieke games van Nintendo Switch in beperkte hoeveelheden beloofde, kreeg veel negatieve reacties van klanten.

Om klanten ervan te verzekeren dat ze nog steeds hard aan het werk waren bij het leveren van hun eerste Nintendo Switch-release Pankapu, plaatste Warned Collectors screenshots van de Nintendo Developer Portal, die onder NDA (non-disclosure agreement) valt, op Twitter … ja dat is normaal gesproken niet iets dat je ziet  want het valt niet voor niets onder een NDA.

Super Rare Games heldert op

Super Rare Games, een bekend bedrijf dat zich bezighoudt met limited-run Nintendo Switch-games, ontdekte al snel dat er geen spelcode is toegewezen aan de fysieke release van Pankapu door Warned Collectors, wat betekent dat de game nog niet in productie is gegaan:

Normaal gesproken is het zonder een geldige spelcode van Nintendo niet mogelijk voor Warned Collectors om een bestelling voor spelkaarten in te dienen. Zonder een spelcode is het spel simpelweg niet in de buurt van de productie.

Eerdere claims

Met die informatie lijken de beweringen van Warned Collectors dat de “games in productie zijn” in april 2019 en mei 2019 op zijn zachtst gezegd een beetje twijfelachtig.

Ontwikkelaars die hebben getekend voor releases met Warned Collectors tasten ook in het donker lijkt het;

Nothing, blank, nada… We have no information at all from them since few weeks, and indeed we are asking ourself the same questions as you have. Have we been fooled too? We’ll try to directly call them.

De ontwikkelaars van Zombie Night Terror hebben nog steeds ‘geen nieuws’ nadat ze hen rechtstreeks hebben gebeld, afgezien van openbare informatie op de website van Warned Collectors.

Geld problemen?

Leden van de Nintendo Switch-community en verschillende leden van de Franse videogamepers hebben hun zorgen geuit over de situatie bij Warned Collectors. Sommige partijen hebben gesuggereerd dat er sprake is van ernstige cashflow probleem en het zou moeilijk zijn om dingen om te draaien zonder externe hulp voor Warned Collectors.

Hoewel dat misschien iets moeilijk te erkennen is, denken we dat het voor Warned Collectors het beste is om open te zijn over de situatie, alleen op die manier kunnen ze hun gezicht redden en misschien een deel van het vertrouwen terugkrijgen van zowel de gemeenschap als de ontwikkelaars.