Nightdive Studios – Wil remasters, maar Nintendo lijkt schuw als het op geweren aankomt

Nightdive Studios – Wil remasters, maar Nintendo lijkt schuw als het op geweren aankomt

Nightdive Studios is door de jaren heen verantwoordelijk geweest voor een aantal hoogwaardige ports en remasters. Meest recent was de studio verantwoordelijk voor de Nintendo Switch-game PowerSlave Exhumed. Andere titels die door Nightdive op het platform zijn geïntroduceerd, zijn Quake, Turok 1 en 2, Shadowman Remastered en meer.

Nightdive heeft nog niet de kans gehad om Nintendo-titels te remasteren, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om dit te proberen. CEO Stephen Kick kondigde een paar dagen geleden op Twitter aan dat het bedrijf het vooruitzicht met de Big N heeft besproken. Zelfs nadat Nightdive Studios de eerste N64-titels op hun platform had afgeleverd, “wordt Nintendo altijd voorzichtig met externe ontwikkelaars.”

Wat is het belangrijkste voor Kick?

Dat zou de Eternal Darkness van Silicon Nights zijn, een GameCube horror-actie-avonturenspel. Nintendo heeft de game sinds de eerste release in 2002 niet meer aangeraakt; er zijn geen re-releases of remasters van welke aard dan ook geweest.

Over Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem bevat 12 selecteerbare personages die de mysteries van de menselijke geschiedenis van de afgelopen 2000 jaar onthullen in een plot dat ruimte en tijd overstijgt. Eternal Darkness volgt Alexandra Roivas, een vurige jonge studente, van het oude Rome tot nu.

Ze vliegt naar Rhode Island, VS, om de mysterieuze dood van haar grootvader te onderzoeken. Maar ze ontdekt al snel aanzienlijk meer dan ze had verwacht. Alexandra ontdekt de geheimen die ten grondslag liggen aan twee millennia van menselijke ontwikkeling terwijl het spel vordert via de ogen van de andere hoofdrolspelers van het spel. Dit is echter niet alleen een geschiedenisles. Terwijl je door de tijd worstelt, van een centurio in het oude Rome tot een gevaarlijk centrum van de VS in het jaar 2000, moet je vechten met historisch authentieke wapens. Eternal Darkness bevat ook het Sanity System, waarmee je de emoties van je personage op het scherm als nooit tevoren kunt ervaren. Je Sanity Meter groeit als je er niet in slaagt om wezens te bevechten, waardoor hallucinaties ontstaan ​​die in de ‘echte wereld’ verschijnen.

Naast uitstekende 3D-beelden bevat de game een baanbrekend animatiesysteem dat mensen tot leven brengt met waarneembare emotionele reacties, evenals technologische trucs zoals bump-mapping, ray-traced lightmaps en volumetric fogging. Eeuwige duisternis daarentegen is net zo aangenaam voor de oren als voor de ogen. Je gaat als nooit tevoren op in de actie dankzij een verontrustende orkestrale soundtrack en spookachtige, sfeervolle geluidseffecten. Eternal Darkness: Sanity’s Requiem zal in werkelijkheid muziek, geluidseffecten, artwork, technologie, verhaal en gameplay combineren op een manier die je nog nooit eerder in een videogame hebt gezien.

Ad