Nintendo koopt SRD

Nintendo koopt SRD

Nintendo heeft de overname aangekondigd van SRD (Systems Research and Development), een langdurige medewerker die met het bedrijf heeft samengewerkt sinds het Nintendo Entertainment System voor het eerst werd ontwikkeld in 1982. Volgens de Nintendo-wiki heeft SRD geholpen bij het ontwikkelen van games voor praktisch elk Nintendo-systeem. De meest recente game van SRD was Game Builder Garage, die vorig jaar werd gelanceerd voor de Nintendo Switch. De stap zou volgens Nintendo “helpen om de managementbasis van SRD te versterken en ervoor te zorgen dat Nintendo over middelen voor softwareontwikkeling beschikt.”

Over SRD

SRD (Systems Research and Development) is een Nintendo-partner die games voor Nintendo ontwikkelt, waaronder games die zijn geproduceerd door Nintendo Entertainment Analysis and Development. Het bedrijf heeft geen financiële banden met Nintendo, ondanks het feit dat het hoofdkantoor in Kyoto zich in het Nintendo Development Center bevindt.

Ze begonnen in 1982 met Nintendo te werken aan de Famicom, nadat ze in 1979 waren opgericht. Sindsdien hebben ze aan de game-ontwikkeling van vrijwel elke Nintendo-console gewerkt. Het is onmogelijk om te zeggen aan hoeveel games ze hebben gewerkt. Ze hebben aan praktisch elk spel in de Zelda-franchise gewerkt. De president is Toshihiko Nakago.

Ze ontwikkelden en verkochten ook computerondersteunde ontwerpsoftware tot 31 maart 2019, toen ze hun CAD-afdeling sloten.

Ad