Pokemon Direct – 9 Januari 2020 – Samenvatting

Pokemon Direct gemist? Je kunt de Pokemon Direct voor 9 januari 2020 hier (opnieuw) bekijken!

We hebben ook alle details voor Pokemon Sword en Shield, hun uitbreidingspassen en Pokemon Mystery Dungeon: Team Rescue DX opgenomen.

Pokemon DLC – Voor het eerst

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe downloadbare content aangekondigd voor de videogames Pokémon Sword en Pokémon Shield. De Pokémon Sword Expansion Pass en de Pokémon Shield Expansion Pass bevatten The Isle of Armor en The Crown Tundra uitbreidingen, twee afzonderlijke avonturen waarmee fans nieuwe personages kunnen ontmoeten, nieuw ontdekte Pokémon kunnen vangen en nieuwe gebieden in de Galar-regio kunnen verkennen.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn nu exclusief verkrijgbaar op Nintendo Switch ™ -systemen, zijn de snelst verkopende Nintendo Switch-titels aller tijden en hadden de meest winstgevende lancering van alle Pokémon-spellen, met meer dan zes miljoen eenheden wereldwijd verkocht tijdens het lanceringsweekend.

Meer dan DLC

Tijdens een Pokémon Direct-presentatie hebben The Pokémon Company International en Nintendo ook Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX onthuld. De game bezoekt de klassieke Pokémon Mystery Dungeon-games, Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, die oorspronkelijk in 2006 in de VS werden uitgebracht.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX wordt nu op 6 maart 2020 gelanceerd op Nintendo Switch-systemen en met bijgewerkte beelden en een verbluffende stijl van een prentenboekkunst.

UITBREIDINGSPAS POKÉMON SWORD / SHIELD

Trainers kunnen meteen in hun nieuwe avonturen springen met dezelfde opslaggegevens die ze hebben gebruikt om Pokémon Sword of Pokémon Shield te spelen. Ze zullen ook in staat zijn om het eiland Armor en de Crown Tundra op bijna elk punt in de hoofdgames te verkennen.

Of een trainer nu net is begonnen met zijn avontuur in de Galar-regio of goed op weg is om kampioen te worden, hij zal van de nieuwe inhoud kunnen genieten zodra deze wordt vrijgegeven.

The Isle of Armor is gepland voor eind juni 2020 en The Crown Tundra in het najaar van 2020. De Pokémon Sword Expansion Pass en Pokémon Shield Expansion Pass, die beide sets inhoud bevatten, zijn beschikbaar voor pre- aanschaf voor een adviesprijs van $ 29,99 vanaf later vandaag, 9 januari 2020. Beide uitbreidingen zullen een nieuw te verkennen gebied omvatten, nieuw te ontdekken Pokémon, kledingartikelen, handige functies en meer.

Fans kunnen bovendien een speciale bonus ontvangen bij de aankoop van de Expansion Pass: een Pikachu-uniform en een Eevee-uniform. Fans kunnen de Pikachu- en Eevee-uniformen in Pokémon Sword of Pokémon Shield ontvangen met behulp van codes die ze ontvangen nadat ze de uitbreidingspas hebben gekocht.

The Isle of Armor

In deze uitbreiding gaan Trainers naar het eiland Armor, het stadium van een nieuw avontuur in de regio Galar. Het eiland van Armor is een gigantisch eiland vol omgevingen die nog niet eerder in Galar zijn gezien. Daar vinden spelers golvende stranden, bossen, moerassen, grotten en zandduinen.

Er zijn ook tal van Pokémon die van dit eiland hun thuis maken en vrij leven in de weelderige natuurlijke omgeving. Er is hier zelfs een dojo die gespecialiseerd is in enkele zeer specifieke trainingsstijlen. Trainers en hun Pokémon gaan stage lopen onder de meester van deze dojo en trainen hard om nog sterker te worden.

The Crown Tundra

Deze uitbreiding speelt zich af in het besneeuwde rijk van de Crown Tundra. De Crown Tundra heeft een prachtig glanzend, zilverachtig landschap. In dit ijskoude gebied, met zijn grillige winterbergen, wonen mensen in kleine gemeenschappen waar ze elkaar steunen en op elkaar vertrouwen.

Een bepaalde persoon zal de speler aanwijzen als de leider van hun onderzoeksteam in de Crown Tundra, waar Trainers de taak krijgen om de bereiken van dit bevroren land te onderzoeken. Hier kunnen Trainers de volledige diepte van Pokémon Dens verkennen, die ze tot nu toe alleen konden zien in Max Raid Battles.

MEER POKÉMON UIT HET BESCHIKBAAR OM TE VERKRIJGEN

Veel Pokémon die oorspronkelijk niet in Pokémon Sword en Pokémon Shield waren verschenen, wonen op het eiland Armor en de Crown Tundra. Trainers ontmoeten een levendig scala aan diverse Pokémon, van nieuw ontdekte legendarische Pokémon en nieuwe regionale vormen tot vertrouwde Pokémon die in andere regio’s zijn gezien. Er zijn ook gratis updates gepland voor Pokémon Sword en Pokémon Shield die samenvallen met de release van deze uitbreidingen.

Updates zijn gepland voor dezelfde dagen waarop de uitbreidingen The Isle of Armor en The Crown Tundra worden uitgebracht. Met elk van deze updates kunnen spelers die geen uitbreidingspas hebben gekocht, Pokémon ontvangen die worden toegevoegd via The Isle of Armor en The Crown Tundra-uitbreidingen via middelen zoals handelen.

Spelers kunnen ook Pokémon uit het verleden meenemen naar hun games vanuit de cloudservice Pokémon HOME, die gepland staat voor lancering in februari 2020, zolang de Pokémon verschijnen in de uitbreidingen van Isle of Armor en The Crown Tundra.

NIEUWE KOSTUUMS

Fans kunnen een speciaal trainingsuniform krijgen op het eiland Armor. In The Crown Tundra kunnen trainers verkenningsuitrusting aantrekken om zich voor te bereiden op het onderzoeken van de vele intrigerende bestemmingen die de toendra heeft. Ze kunnen een vreemde tempel vinden waar ze het het minst verwachten of een mysterieuze gigantische boom die groeit op een plek waar hij niet thuishoort.

NIEUWE PERSONAGES

Tijdens hun avontuur komen Trainers veel interessante personages tegen.

Een man genaamd Mustard verschijnt op het eiland Armor en is verantwoordelijk voor de training van de speler. Hij is een legendarische trainer die al 18 jaar lang de kampioen heeft, voordat Dynamaxing werd opgenomen in de gevechten van de Pokémon League. Zijn record moet nog worden verslagen. In feite trainde kampioen Leon zelf onder Mustard, en Mustard was de eerste die het latente talent van Leon herkende.

Er zijn twee nieuwe rivalen die op het eiland Armor kunnen verschijnen: Klara en Avery. Het zijn bekwame Trainers van respectievelijk Pokémon-type Pokémon en Psychic-type Pokémon, en ze trainen hard zodat ze op een dag een Gym en stadion voor hun eigen type kunnen opzetten.

Trainers worden geconfronteerd met een andere rivaal, afhankelijk van het spel dat ze spelen. Klara is gespecialiseerd in Poison-type Pokémon en traint hard bij de dojo van Mustard. Ze zal bijna alles doen om er schattig en schattig uit te zien, want populariteit is wat ze vooral bewondert. Ze gaat haar dagen door met een glimlach op haar gezicht, maar zich erachter verschuilen is een berekenende aard die ze zeer goed gebruikt. Avery is een van de Trainers die ernaar streeft om sterker te worden in de dojo van Mustard, en hij is een bedreven gebruiker van Pokémon van het psychische type. Hij is vriendelijk en welgemanierd maar ook erg trots.

NIEUWE FUNCTIES TOEGEVOEGD IN THE ISLE OF ARMOR EN DE CROWN TUNDRA

Er zullen meer dan honderd nieuwe kledingartikelen worden toegevoegd in The Isle of Armor en The Crown Tundra. In The Isle of Armor vinden Trainers ook nieuwe items die hen tijdens hun reis kunnen helpen, zoals een Exp. Charme die van pas kan komen bij het nivelleren van hun Pokémon. Nieuwe tutorbewegingen die nooit beschikbaar waren in eerdere Pokémon-games uit de kernreeks, verschijnen in de uitbreiding van Isle of Armor samen met Restricted Sparring, waar Trainers beperkt zijn in wat voor soort Pokémon ze kunnen gebruiken en onder bepaalde omstandigheden moeten vechten.

In de uitbreiding van The Crown Tundra kunnen Trainers en hun vrienden Pokémon Dens betreden en verkennen in een nieuwe gameplay-functie. Diep in deze holen krijgen ze de kans om legendarische Pokémon uit eerdere Pokémon-games uit de kernreeks tegen te komen.

Veel Pokémon die niet in het wilde gebied van Galar zijn gevonden, maken hun thuis op het eiland Armor en de Crown Tundra. Trainers zullen hun Galar Pokédexes laten bijwerken zodat ze nog meer Pokémon kunnen registreren wanneer ze ze ontdekken. In The Isle of Armor willen spelers de Isle of Armor Pokédex voltooien, terwijl in The Crown Tundra ze aan de Crown Tundra Pokédex werken.

Er zijn Pokémon Dens op het eiland van Armor en de Crown Tundra, net als in de Wild Area. Wanneer trainers een Pokémon Den bekijken met een rode pilaar daaruit, kunnen ze deelnemen aan een Max Raid Battle. Dit zijn gevechten waarbij de speler samen met drie andere Trainers een Dynamax Pokémon opneemt.

In de Pokémon Dens op het eiland Armor en de Crown Tundra kunnen trainers Pokémon tegenkomen die niet in de Wild Area worden gevonden. Ze kunnen vrienden uitnodigen om deel te nemen aan deze Max Raid Battles – en niet alleen vrienden die spelen met de Pokémon Sword Expansion Pass of Pokémon Shield Expansion Pass. Spelers kunnen zelfs vrienden die Pokémon Sword of Pokémon Shield spelen zonder een Expansion Pass laten komen en zich bij hen voegen.

SNEAK PEEK VAN POKÉMON SWORD / SHIELD-UITBREIDINGSPAS BESCHIKBAAR VIA UPDATE

Na 9 januari 2020 wordt de update verspreid voor Pokémon Sword- en Pokémon Shield-spelers waarmee ze een klein deel van de nieuwe content van de Expansion Pass kunnen ervaren. Zodra ze de update hebben ontvangen, moeten spelers naar Wedgehurst Station gaan. Daar ontmoeten ze een trainer die in de Expansion Pass-inhoud verschijnt. In Pokémon Sword zullen Trainers Klara tegenkomen, terwijl ze in Pokémon Shield Avery tegenkomen.

Spelers kunnen zelfs een Galarian Slowpoke aan hun team toevoegen. Het maakt niet uit of spelers de Expansion Pass hebben gekocht of niet – iedereen die Pokémon Sword of Pokémon Shield speelt, kan het begin van het verhaal van de Expansion Pass ervaren.

SPECIALE POKÉMON SWORD / SHIELD UITBREIDING AANKOOPBONUS

Als trainers de uitbreidingspas kopen, kunnen ze een Pikachu-uniform en een Eevee-uniform ontvangen als speciale aankoopbonus. Ze zullen deze outfits in de uitbreidingen kunnen dragen, maar ook in Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Ga voor meer informatie over de Pokémon Sword en Pokémon Shield-uitbreidingspas naar www.Pokemon.com/SwordShieldEX 


POKÉMON MYSTERY DUNGEON: RESCUE TEAM DX

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX speelt zich af in een wereld die alleen door Pokémon wordt bewoond. Wanneer spelers hun ogen voor het eerst openen, zien ze een Pokémon voor zich en kunnen ze begrijpen wat het zegt. Bij nadere inspectie zullen spelers zich realiseren dat ze zelf een Pokémon zijn geworden.

Volgens de Pokémon die ze ontmoeten, zijn natuurrampen plotseling over de hele wereld ontstaan, wat allerlei problemen veroorzaakt. Spelers en hun partner Pokémon besluiten een reddingsteam te vormen om Pokémon in nood te helpen.

Spelers zullen een paar vragen beantwoorden die aan het begin van het spel verschijnen om te helpen bepalen welke Pokémon ze zullen zijn. Vervolgens zullen ze beslissen welke Pokémon hun partner in dit avontuur zullen zijn. Het hoofdpersonage en hun partner kunnen uit 16 verschillende Pokémon worden gekozen. Spelers krijgen werkverzoeken in verschillende vormen, zoals op het bulletin board van Pelipper Post Office of van brieven die worden afgeleverd in de mailbox bij het reddingsteam van de speler.

Naarmate spelers taken voltooien, zullen de reddingspunten van hun reddingsteam toenemen. Als ze genoeg punten verzamelen, stijgt de rang van hun reddingsteam. Wanneer ze voor het eerst hun reddingsteam vormen, worden ze Rookie Rank. Spelers kunnen ervaring opdoen als reddingsteam op weg naar waar alle reddingsteams naar streven – de Gold Rank.

In deze wereld zijn Mystery Dungeons op verschillende plaatsen te vinden, zoals bergen, canyons, bossen en meer. Elke keer dat spelers een Mystery Dungeon betreden; de lay-out is iets anders. Ze moeten door deze kerkers gaan om de taken te voltooien waarvoor ze de een na de ander aanvragen ontvangen.

In kerkers vinden spelers verschillende nuttige items – zoals Seeds, Berries en TM’s – die hen op hun avontuur kunnen helpen. Net als bij de indeling van de kerkers, veranderen de soorten items en hun locaties telkens wanneer spelers een kerker betreden. Spelers moeten op het juiste moment de juiste items gebruiken om Pokémon die in moeilijkheden verkeren te helpen.

Kerkers worden bewoond door veel Pokémon die de hoofdpersoon aanvallen. In kerkers zijn gevechten gebaseerd op beurten, wat betekent dat je tegenstanders voor elke zet die je zet ook een zet doen. Omdat tegenstanders niet bewegen tenzij de speler in deze turn-based gevechten beweegt, heeft de speler voldoende tijd om na te denken over wat zijn volgende zet zou moeten zijn. Als de speler in paniek raakt en op een knop drukt of een aantal stappen onzorgvuldig loopt, kunnen ze zich in een schraap bevinden waar ze niet op hadden gerekend. Het nemen van beslissingen rustig en zorgvuldig, rekening houdend met de bewegingen van de tegengestelde Pokémon, is de sleutel tot het succesvol navigeren in een kerker.

Deze titel kan in elke modus op de Nintendo Switch worden gespeeld: tv-modus, tafelmodus of handheld-modus. Daarnaast zijn de volgende functies toegevoegd die spelers kunnen helpen hun Pokémon te besturen en door het spel te gaan, dus zelfs als het hun eerste keer is, kunnen ze gemakkelijk door een kerker avontuur.

POKÉMON MYSTERY DUNGEON: RESCUE TEAM DX KENMERKEN

  • Automatische modus: vanaf deze titel is een automatische modus toegevoegd waarmee spelers hun avonturen gemakkelijker kunnen doorlopen. Door gewoon op de L-knop te drukken, zullen de hoofdpersoon en hun team efficiënt bewegen. Wanneer een speler een vijand nadert, wordt de automatische modus automatisch uitgeschakeld.
  • Laat bewegingen automatisch los met de A-knop: Normaal gesproken zou de speler kiezen uit een van de vier bewegingen om te gebruiken voor een vijand. Wanneer spelers niet zeker weten welke zet ze moeten gebruiken, kunnen ze de vijand recht voor zich krijgen en op de A-knop drukken om automatisch de beste zet voor die vijand te ontketenen.
  • Maximaal acht Pokémon kunnen met je reizen: wanneer trainers naar een kerker vertrekken, kunnen ze zoals gewoonlijk drie leden in hun team hebben, maar in deze titel kunnen ze ook Pokémon toevoegen die ze tegenkomen als ze door kerkers gaan om maximaal acht teamgenoten te krijgen met hen door een kerker lopen.
  • Flauwvallen in een kerker: als een speler in een kerker wordt verslagen, kunnen ze andere spelers vragen om hen te redden, of ze kunnen zichzelf redden met een ander van hun eigen reddingsteams. Daarna kunnen ze hun avontuur hervatten van waar ze zijn flauwgevallen.
  • Vanaf 07:00 uur PST op 9 januari kan een demo-versie van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX gratis worden gedownload van de Nintendo eShop. Naast het spelen van het eerste deel van het verhaal in deze demo-versie, kunnen spelers ook demo-opslaggegevens overbrengen naar de volledige versie wanneer deze op 6 maart 2020 wordt uitgebracht. Fans kunnen Pokémon ook vooraf kopen en vooraf laden Mystery Dungeon: Rescue Team DX uit de Nintendo eShop vanaf 9 januari om middernacht.

Ga voor meer informatie over Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX naar www.Pokemon.com/mysterydungeon 


Pffew, dat was veel Poke-info. Laten we deze afsluiten met de opmerking dat we dit weekend verschillende Pokemon-gerelateerde items zullen uitrollen.

Ad