Retro Studios – Metroid Prime 4 art op Twitter

Retro Studios – Metroid Prime 4 art op Twitter

Sinds het Metroid Prime 4 Bandai Namco-project is beëindigd, werkt Retro Studios aan de volgende game in de populaire Metroid Prime-serie.

De studio in Austin heeft zijn Twitter-header gewijzigd met illustraties van de aanstaande release van Metroid Prime 4. Het zal nog wel even duren voordat het project is afgerond, aangezien het team nog steeds op zoek is naar ontwikkelaars en personeel. Toch is het geweldig om wat nieuwe Metroid Prime 4-teaserbeelden te zien.

Ontwikkeling van Metroid Prime 4

Retro Studios werkt aan een nieuwe videogame voor de Nintendo Switch genaamd Metroid Prime 4. Het gerucht ging dat de game eerst zou worden ontwikkeld door Bandai Namco Studios, maar de productie werd in 2019 hervat onder Retro Studios, de studio achter de vorige. Metroid Prime-titels. Kensuk Tanabe, die aan de originele Prime-games werkte, keert terug als producer voor het vervolg.

In een video begin 2019 bevestigde Nintendo EPD-general manager Shinya Takahashi dat de productie van Metroid Prime 4 is hervat onder Retro Studios naast Tanabe. Takahashi zei dat de ontwikkeling van de vorige studio niet voldeed aan de verwachtingen van Nintendo en dat de beslissing om het project opnieuw op te starten niet lichtvaardig was genomen.

Retro maakte in oktober 2020 reclame voor een positie voor storyboardartiesten, waarbij ze zeiden dat ze op zoek waren naar ’emotionele’ en ‘interessante en inventieve situaties die het verhaal verrijken’, wat volgens Video Titles Chronicle een sterkere filmische nadruk aanduidt dan de vorige Metroid Prime spelletjes.

Ad