Cube Creator X

Big John Games, in samenwerking met ARC Systems Works, brengt de nieuwste aanpassing van de Cube Creator-serie naar Nintendo Switch met Cube Creator X.

Met Nintendo Switch kan Cube Creator X zijn benen strekken en veel grotere werelden herbergen die groot en levend aanvoelen ( meer dan drie keer het totale aantal kubussen in Cube Creator DX). De ongelooflijke geschiedenis van ARC Systems van briljante kunstrichting is duidelijk in een enorme cosmetische upgrade in karakter- en niveauontwerp. Multiplayer wordt ondersteund voor competitieve en coöperatieve speelstijlen voor maximaal vier spelers.

In Cube Creator X kunnen spelers de Creatieve modus kiezen om hun meesterwerkwerelden te creëren. Robuuste bewerkingstools kunnen worden gebruikt om de creativiteit van spelers efficiënter te maken. In de Adventure-modus beginnen spelers aan verschillende missies en vechten ze epische gevechten. Spelers maken schuilplaatsen en zelfs forten en steden. Veel nieuwe items zijn toegevoegd, waaronder wapens, architectuur en landbouwblokjes. Er zijn ook halve blokjes toegevoegd, samen met het vermogen van de hoofdpersoon om warm en koud te ervaren, evenals het vermogen om in omvang te groeien na het consumeren van voedselproducten.

Met de Stages-modus kunnen spelers podiumniveaus maken met een startpunt en een doel dat moet worden bereikt. Spelers kunnen bewegingsblokken, monsters, schatkisten toevoegen, samen met nog veel meer nieuwe, unieke kubussen. De podia van de spelers kunnen worden geüpload naar de Cube Creator X-community (de Plaza) om te worden gedeeld met iedereen die op zoek is naar hun volgende uitdagende fase om te veroveren.