The Legend of Zelda – Breath of the Wild – DLC

The Legend of Zelda – Breath of the Wild – DLC

We hebben qua review nog steeds niet de nodige aandacht kunnen schenken aan The Legend of Zelda – Breath of The Wild als het om het spel in algemene zin gaat. Dit omdat het echt een titel is waarvoor we willen gaan zitten, want er valt zo enorm veel over te zeggen. Om dat leed een beetje te verzachten hebben we besloten om een mini-review (ok het was het doel om een mini-review te doen, klaag ons maar aan) te doen van de DLC die uit is gekomen voor The Legend of Zelda – Breath Of The Wild.

Want dat is iets wat de eerste keer is voor een Zelda titel. 

Season Pass

Bij de lancering van The Legend of Zelda – Breath of the Wild was het al direct mogelijk om de aangekondigde Season Pass aan te schaffen. Op het moment van aanschaf kon je meteen een drietal special e EX kisten in de game vinden, met als meest unieke bonus een Nintendo Switch T-Shirt.

Deze release DLC was een heel simpele teaser voor wat er later zou gaan komen qua DLC.

DLC 1 – The Master Trials

Eerder dit jaar (Juni 2017) verscheen het eerste DLC pakket voor The Legend of Zelda – Breath Of The Wild met de passende titel; The Master Trials. Dit omdat de hoofd take-away van dit DLC pakket natuurlijk The Trial of the Sword was. Maar daarnaast bevatte de DLC ook de Master Mode en verschillende extra gear opties.

Master Mode

In feite hard mode. De eerste keer dat we ons in Master mode waande zullen we niet vergeten want wat konden de enemies incasseren en uitdelen terwijl onze Link bij het minste of geringste al tegen de vlakte ging. Tel daarbij nog even op de health-regen waarbij vijanden indien ze niet actief bestookt worden met een aanval een gedeelte van hun health weer terugkrijgen op. We wisten dat het de nodige situaties een stuk interessanter zou gaan maken.

Master Mode was een welkom geheel omdat de normal mode redelijk goed te doen was als je standaard game skills en mogelijkheden inzichtelijk had gekregen. Maar wat we persoonlijk jammer vonden was dat in Master Mode er ook sprake was van een lastig begin en een daarna redelijk sterke afzwakking terug qua moeilijkheidsgraad. Sure er waren nieuwe golden enemies, meer zilver varianten, enemies op wat andere plekken en op platformen. Maar die vormden niet echt een heel grote uitdaging, buiten dat je wapens soms gewoon te snel aan hun einde geraakten.

Golden lynels hadden buiten hun daadkracht iets slimmer gemogen, en niet een slowdown moeten krijgen. Guardians hadden buiten hun delayed lasers meer wisselend gedrag mogen hebben. Maar de game had naar onze mening meer naar het moeilijke getrokken mogen worden.

Trial of the Sword

Je begint met niets behalve wat je nu hebt qua health en een eventuele aanvals / verdedigings buff. Dit was zeker interessant, sowieso vonden we het concept van het opwaarderen van de kracht van je Master Sword een enorm leuke touche. 

Trial of the Sword op Normal Mode was leuk maar gaf eigenlijk een beetje het zelfde gevoel als Master Mode in algemene zin. Hoe verder je kwam in Trial of the Sword hoe makkelijker het eigenlijk werd. Maar dan hebben we nog Master Mode. Trail of the Sword is daar nog steeds makkelijker naar mate je verder komt; The Beginning Trials zijn simpelweg het meest moeilijke.

Maar we zullen niet vergeten hoeveel we gevloekt hebben op Floor 10 op Master Mode; Dit level zet je in een area gevuld met water en een aantal Lizalfos, waarvan twee zilveren varianten. Iedereen die de The Trial Of The Sword heeft gehaald zal je kunnen bevestigen dat dit level puur evil is. Uiteindelijke lukte het ons met een 12 (?) hit sneakstrike combinatie. Ondanks dat dat stuk echt belachelijk moeilijk was zou Master Mode in een dergelijk niveau echt niet onaardig hebben gevonden.

The Trial of the Sword was een zeer leuk en vermakelijke toevoeging naast de Master Mode.

Nieuwe gear in een vogelvlucht

  • Korok Mask – uitermate welkom want 900 koroks zonder zoiets was geheel niet te doen.
  • Majora’s Maks – veel te overpowered en maakt heel de game een lachertje aangezien maar een hand vol enemies (Guardians) je direct zullen aanvallen.
  • Midna’s Helmet, Tingle Set, Phantom Set – allemaal een beetje nutteloos, leuk dat het throwbacks zijn naar eerdere games maar ze voegde niet al teveel toe.

Andere nieuwe zaken

  • Hero’s Path – Leuke toevoeging om zo inzicht in je laatste 200 uur gameplay te krijgen maar had al bij het begin beschikbaar moeten zijn.
  • Travel Medallion – Handig om snel naar een heel specifieke plek te gaan; wij hebben hem nog steeds gewoon bij Ganon liggen, maar ook iets wat direct beschikbaar had kunnen en wellicht moeten zijn.

Al met al was DLC pakket The Master Trials wat je ervan mocht verwachten, een hard mode met leuke level up voor je Master Sword. Begrijp ons goed we zijn nog steeds uiterst te spreken over dit DLC pakket. 

DLC 2 – The Champion’s Ballad

zelda-breath-of-the-wild-dlc2-the-champions-ballad

Deze Story driven DLC werd voor het eerst vorm gegeven tijdens een teaser in Juli 2017.

Daarna bleeft het lange tijd onduidelijk wanneer deze DLC daadwerkelijk beschikbaar zou komen totdat de eShop vermelding begin december een hint deed naar een release voor het einde van 2018.

Totaal onverwacht kwam The Champion’s Ballad tijdens The Game Awards beschikbaar. Omdat dat nog redelijk recent is gaan we niet op alles te diep in, want we willen niet zaken spoilen voor mensen die dit nog niet hebben afgerond. (Waar nodig zullen we spoilers gebruiken). Voor de goede orde we hebben er voor gekozen om dit DLC pakket uitsluitend op Master Mode te spelen.

One hit kills

Toen we begonnen met deze DLC zaten we echt van … one hit kills … WOW. Zelda is zojuist Dark Souls geworden. En voor een gedeelte klopte dat. De eerste death was een Keese-wing zwerm, toen volgde nog een bij, een iets verkeerd getimede sprong, een arrow uit ergens … echt alles kon je laatste actie zijn. En hoe raar dat ook klinkt misschien; we zouden willen dat het langer duurde dan wat het duurde. Het zet je gewoon zo anders te werk.

Voor de mensen die dit echt TE moeilijk vinden, Majora’s Mask maakt dit veeeel te makkelijk naar onze mening. 

Nieuwe shrines

Zonder er teveel op in te gaan, het zijn leuke shrines waarbij je een goed besef moet hebben van wat er allemaal kan in de game. Maar hoe leuk ook waren het niet shrines waarvan je zegt van WTF hoe ga ik hier ooit aan uitkomen. De shrines herbergen niet allemaal de gebruikelijke spirit orbs maar hebben nu elementen die nodig zijn voor de specifieke champions.

Nieuwe dungeon

De nieuwe dungeon die in deze DLC zit is interessant en leuk opgebouwd. Bij een tweetal stukken zul je even zitten van … maar hoe. Maar als je begrijpt hoe de dungeon werkt dan is het allemaal niet meer zo spannend. Persoonlijk hadden we ook hier een stijging qua moeilijkheid echt gewaardeerd, zowel op puzzels maar ook qua enemies in de dungeon aan zich.

Een dungeon heeft een baas en zonder daar verder op in te gaan; het is een heel leuke invulling met redelijk wat diversiteit. Qua moeilijkheid had dit wel iets moeilijker gemogen.

Nieuwe story elementen

In retrospect hadden we hier misschien meer van verwacht maar de stukken story die er toegevoegd zijn scheppen een goed beeld van Zelda’s relatie met de verschillende champion’s en het belang dat ze hebben in het geheel. Had het meer mogen zijn natuurlijk, maar is er ooit genoeg Zelda DLC? Nee dus we zijn allang blij dat het het leven van Zelda – Breath of the Wild nog even heeft kunnen verlengen.

Nieuwe gear in een vogelvlucht

  • Phantom Ganon set, Royal Guard set – zien er beide awesome uit. Maar daar houdt het op.
  • Lobster shirt, Ravio’s Hood, Zant’s Helmet – meh … niet echt het vernoemen waard.
  • Ancient Horse Gear (Bridle + Saddle) – qua feature leuk; je paard overal bijna direct kunnen oproepen.
  • Master Cycle Zero – Had iets sneller gemogen, geen fuel nodig mogen hebben, daarnaast een motor in Zelda … Nintendo has lost it’s mind people.
  • Amiibo Champion Gear – Hoofd gear gebaseerd op de Champions – nice maar ze voegen niet enorm veel toe.

Extra DLC

Buiten de 2 DLC packs en de eerdere teaser hebben we ook nog de crossovers gehad voor en in Breath Of the Wild. De Xenoverse gear die je kunt verdienen in BOTW. De BOTW set die je kunt verkrijgen in The Elder Scrolls V – Skyrim. 

Nintendo is op dat gebied heel flexibel bezig geweest met DLC mogelijkheden, en dat juichen we toe.

Conclusie

Het feit dat The Legend of Zelda een DLC kent is het meeste belangrijke om hier van weg te nemen. Nooit had ik dit aan zien komen. Nintendo heeft daarin een heel belangrijke stap genomen met oog op de toekomst want stel ze trekken dit niet alleen door met een nieuwe Zelda. Denk aan titels zoals Metroid Prime, of alsnog met Super Mario Odyssey. Echt als ze dat doen dan is het voortaan wel lastig om dergelijke games echt te 100% / completen.

Maar buiten het algehele Nintendo DLC verhaal; wat is onze concrete bevinding van de DLC die The Legend Of Zelda – Breath of the Wild heeft gekregen over de koers van minder dan 1 jaar?

ENORM goed, zeker er is ruimte voor verbetering in wat er in de DLC pakketen wordt aangeboden maar het is voor ons gevoel de vraagprijs meer dan waard. We hebben circa 420 uur in deze game zitten, waarvan een goede 25 uur toch wel te wijden zal zijn aan de DLC content (vooruit + nog wat extra Korok gedoe). Maar als dit gebruikt wordt als blauwdruk voor wat DLC voor Nintendo en Zelda gaat worden, dan zijn wij daar uiterst blij mee!

Final Score
  • 85%
    Moelijkheid - 85%
  • 85%
    Content - 85%
  • 85%
    Extra's - 85%
85%

Samenvatting

Meer Zelda, dat is iets waar je nooit genoeg van kunt krijgen toch?! De Season Pass is naar onze mening een welkome toevoeging op de main-game. De DLC is niet perfect maar zorgt er wel voor dat je steeds blijft uitkijken naar meer!