Platinum Games designer Hideki Kamiya – Zou graag aan een Okami-vervolg willen werken

Platinum Games-ontwerper Hideki Kamiya sprak met YouTube-kanaal Cutscenes over zijn tijd bij Capcom om de klassieke platformgame Okami te ontwerpen en te regisseren.

Hij gaf toe dat hij bij het maken van de game nooit had gedacht dat hij het gevestigde bedrijf zou verlaten en ergens anders zou gaan werken, maar een vervolg op het origineel is iets waar hij sindsdien naar verlangde.

Hideki wijst erop dat wanneer je aan een nieuw IP werkt en halverwege de ontwikkeling bent, je andere dingen begint te bedenken die je aan het spel zou willen toevoegen. Echter, zoals met de meeste dingen, hebben games specifieke budgetten en deadlines, dus de dingen die Kamiya destijds naar Okami wilde brengen, zouden goed kunnen dienen voor een vervolg.

Over het ontwikkelen van Okami

Toen ik Okami maakte, had ik nooit gedacht dat ik Capcom zou verlaten en ergens anders zou gaan werken. Okami was gebouwd op verschillende ideeën, en ik dacht dat ik met betrekking tot dingen die het niet haalden, aangezien ik waarschijnlijk de kans zou krijgen om er opnieuw aan te werken, een voorafschaduwing en uitbreiding van sommige dingen zou kunnen maken, en ze zou kunnen behandelen in een vervolg en vragen van spelers beantwoorden en hints geven over hoe het verhaal afloopt.

Bij het bouwen van een nieuw IP-adres krijg je halverwege de ontwikkeling veel ideeën die je wilt implementeren. In het latere deel van de ontwikkeling kunnen sommige van deze ideeën echter niet meer worden geïmplementeerd vanwege systeem- of planningsredenen. Je begint te zeggen: ‘Laten we wat we deze keer niet konden doen in een vervolg stoppen.’

In Okami hebben we, zowel voor het verhaal als voor de mechanica van de Celestial Brush, besproken hoe we de tijd konden nemen om deze verder te ontwikkelen in een vervolg, waardoor het leuker en stressvrijer wordt. We wilden natuurlijk een vervolg maken. Uiteindelijk namen de zaken een andere wending. Okami was geen commerciële hit toen we het uitbrachten. Er zijn niet zoveel exemplaren van verkocht.

Het werd echter geleidelijk een kritische succesfactor, positief ontvangen door veel mensen. Het bereikte uiteindelijk nog meer mensen met de release van Okami HD op verschillende platforms. Het breidde het spelersbestand uit en zorgde ervoor dat nog meer mensen van het spel konden genieten.

Tegelijkertijd begon ik mensen te zien vragen naar deze plotpunten die we hadden laten hangen, en vroegen om een ​​vervolg. Hoe meer ik die zie, hoe meer ik voel dat dit werk is dat ik onvoltooid heb gelaten. Er is altijd een deel van mij dat denkt dat ik dit op een gegeven moment moet regelen.

Ik wil het ooit doen.