Dit is een functie specifiek voor gebruikers.

Een van de dingen die we enorm missen aan de kant van Nintendo zelf is een mogelijkheid om je Nintendo collectie digitaal te kunnen inzien. Met gepaste trots presenteert NintendoReporters dan ook het Nintendo Collectie Systeem.

Wat is het Nintendo Collectie Systeem?

NintendoReporters heeft het Nintendo Collectie Systeem gemaakt waarmee je consoles, collecties, verlanglijsten, favorieten, nu spelende en uitgespeelde games overzichtelijk digitaal kunt beheren, delen en bekijken.

Alles buiten de consoles om wordt opgesplitst per console zodat je een duidelijk overzicht blijft houden ook al heb je collecties voor meerdere systemen.

Je krijgt door middel van het Nintendo Collectie Systeem een eigen collectie pagina; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ , deze is alleen voor jou beschikbaar.

Je bepaald zelf middels je account welke onderdelen van het Nintendo Collectie Systeem je wenst te delen op je profiel.

Om je een voorbeeld te geven van wat het Nintendo Collectie Systeem betekend voor  een profiel; https://www.nintendoreporters.com/user/patrick-dankers 

Voor de goede orde;

Het Nintendo Collectie Systeem is geen onderdeel van Nintendo Co., Ltd. Alle handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Alle rechten voorbehouden.


Consoles

Je kunt middels consoles aangeven welke consoles je op dit moment in je bezit hebt. Dit gaat zelfs verder dan Nintendo systemen omdat we weten dat er ook een flink aantal gebruikers zijn die meer dan 1 systeem hebben en soms van andere fabrikanten (ook allerlei andere type consoles kun je toevoegen)

Hoe stel ik mijn consoles in?

Je consoles toevoegen doe vanuit je account.


Collecties

Middels collecties kun je iedere game die je op Nintendo gebied hebt in kaart brengen. Van NES tot Nintendo Switch, met alles wat er op Nintendo gebied tussen in zit.

Om je een idee te geven;

 • amiibo
 • Nintendo 3DS
 • Nintendo 64
 • Nintendo DS
 • Nintendo Entertainment System
 • Nintendo Game Boy
 • Nintendo Game Boy Advance
 • Nintendo Game Boy Color
 • Nintendo Gamecube
 • Nintendo Switch
 • Nintendo Wii
 • Nintendo WII U
 • Super Nintendo

LET OP: We tellen systemen zoals de 2DS/3DSXL/DSI etc. voor het gemak niet mee losse categorie.

Deze collecties zijn dan ook de backbone (grootste feature) van het Nintendo Collectie Systeem. Zoals je wellicht kunt begrijpen zit er enorm veel tijd en werk in het inrichten hiervan.

We zijn dan ook nog heel druk bezig om oudere titels hier in te verwerken. We hopen dit in 2020 volledig af te kunnen gaan ronden. Dus mocht je nog niet iedere titel er in kunnen vinden, we zijn ons dat bewust.

Hoe stel ik mijn collectie in?

Je collectie in bulk invullen kan het beste vanuit je account.

Maar je kunt ook bij ieder release (game) middels de Game Statistieken aangeven of een game bij je collectie hoort.


Verlanglijsten

Er zijn vast wel games die je wil toe gaan voegen aan je collectie. In het kort je hebt een verlanglijst.

Nintendo voorziet daar op de Nintendo Switch wel in met de Wenslijst optie in de eShop. Maar wat nou als je een titel nog wilt gaan toevoegen die daar niet in zit? Misschien ben je wel een retro verzamelaar die bezig is met een NES of SNES collectie.

Het Nintendo Collectie Systeem heeft derhalve een systeem-brede optie voor verlanglijsten.

Hoe stel ik verlanglijsten in?

Je verlanglijsten in bulk invullen kan het beste vanuit je account.
Maar je kunt ook bij ieder release (game) middels de Game Statistieken aangeven of een game op je verlanglijst hoort.


Favorieten

Je kunt natuurlijk een heel grote collectie hebben, maar lang niet alles zal bij je favorieten horen. We vonden het daarom passend om het mogelijk te maken in het Nintendo Collectie Systeem aan te geven wat je favorieten games zijn.

Het is ook heel praktisch bij het vertonen van je games aan andere gebruikers via je Profiel.

Hoe stel ik mijn favoriete games in?

Het instellen van je favorieten is het makkelijkste vanaf je eigen collectie pagina; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ 
Met behulp van de hart () icons markeer je games als favoriet.

Maar je kunt ook bij ieder release (game) middels de Game Statistieken aangeven of een game bij je favorieten hoort.


Nu aan het spelen games

Voor anderen is het heel leuk om te kunnen zien met welke games je bezig bent. Nintendo laat dat met behulp van notificaties en alerts heel goed zien. 

Maar het probleem is dat je het daar alleen kunt aangeven voor de Nintendo Switch en niet voor games van andere systemen zoals bijvoorbeeld een Nintendo Gamecube. Met het Nintendo Collectie Systeem, kun je dat echter wel.

Hoe stel ik de games die ik nu aan het spelen ben in?

Het instellen van games die je nu aan het spelen bent is het makkelijkste vanaf je eigen collectie pagina; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ 
Met behulp van de play () icons markeer je games als Nu aan het Spelen.

Maar je kunt ook bij ieder release (game) middels de Game Statistieken aangeven of je een game Nu aan het Spelen bent.


Uitgespeelde games

Het is fijn om een goed overzicht te hebben van games die je uitgespeeld hebt. Helaas kun je dat bijvoorbeeld op de Nintendo Switch niet aangeven, omdat er geen folders zijn.

Zelf hebben we bijvoorbeeld best een grote collectie en wij verliezen zelf soms ook het overzicht. Derhalve dat we dachten dat het toevoegen van een optie in het Nintendo Collectie Systeem hiervoor handig zou zijn.

Het is ook heel praktisch bij het vertonen van je games aan andere gebruikers via je Profiel.

Hoe stel ik mijn uitgespeelde games in?

Het instellen van je uitgespeelde games is het makkelijkste vanaf je eigen collectie pagina; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ 
Met behulp van de finish vlag () icons markeer je games als uitgespeeld.

Maar je kunt ook bij ieder release (game) middels de Game Statistieken aangeven of je een game uitgespeeld hebt.


Beoordeel games

Aangezien we het ook mogelijk hebben gemaakt om releases (games) te beoordelen. Hebben we ook dit verbonden met het Nintendo Collectie Systeem.

Zie dus ook in je collectie, en als het toestaat op je profiel, de beoordelingen die je aan games uit je collectie hebt gegeven terug.

Hoe beoordeel ik een game?

Het beoordelen van een release (game) doe je door naar de release te gaan die je wilt beoordelen.Daar vind je een sterren rating, hover over de waarde die je wilt geven en klik. Het is zo simpel.


Meer informatie over de mogelijkheden van het Nintendo Collectie Systeem vind je terug op je collectie pagina; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ 

Ad