Waarom zou je eigenlijk een account moeten aanmaken bij NintendoReporters? Nou vooropgesteld; je kan als gast al best veel bij ons zonder een account, maar laat het ons eens toelichten.

TLDR; je wil een account hoor, geloof ons! Direct naar account aanmaken!
Niet overtuigd, sure dat mag laat ons eens zeggen wat je allemaal nu al kan ten opzichte van dan.

Wat kunnen gasten?

Gasten kunnen net zoals iedereen al onze content bekijken. We zijn nooit fan geweest van content achter een login muur of zelfs een betaal muur te zetten. Dat is niet onze stijl en dat zal het ook nooit worden.

Gasten kunnen content beoordelen. Deze feature maakt het mogelijk om bij bijna alles, de enigste uitzondering zijn pagina’s en comments, aan te geven wat je van de content vond. Om het zo makkelijk mogelijk te houden gebruiken we daar de universele Facebook stijl voor. Zo hebben wij een goed beeld van welke content jullie wel en niet bevalt!

Enquetes / Polls

Gasten kunnen stemmen op enquetes / polls.
Gasten kunnen resultaten inzien van enquetes / polls.


Comments

Gasten kunnen comments plaatsen. We hebben er even over getwijfeld maar we respecteren de keuze van iedereen of ze nu wel of niet een account willen maken en we vinden dat ook betekent dat je zonder een account comments moet kunnen plaatsen.

Wel is het zo dat we dat dan doen met behulp van je e-mailadres en naam … want anonieme comments tsja daar zijn we dan weer geen fan van. Daarnaast kunnen we dan checken of je niet toevallig al een account hebt en je eraan herinneren.

Even door op comments, want we hebben daar de nodige tijd ingestoken;

 • Gasten kunnen comments sorteren, op basis van oudste, nieuwste en meest gestemd.
 • Gasten kunnen gebruik maken van quicktags, om bijvoorbeeld iets te benadrukken of dergelijke
 • Gasten kunnen comments liken en disliken
 • Gasten kunnen zien middels de comments welke users online zijn. Iedere 5 minuten kijken we of een gebruiker nog online is en weerspiegelen dat in de comments. We proberen dit ook voor gasten weer te geven maar dat is technisch een stuk beperkt.
 • Gasten kunnen comments rapporteren (vlag-icoontje), bijvoorbeeld als er content is die niet geschikt zou zijn voor ons medium of dergelijke.
 • Gasten kunnen zich abonneren op comments van een item. Om op de hoogte te blijven als er reacties komen.
 • Gasten kunnen gebruikers mentionen in comments. Maakt het makkelijk als je iets aan iemand wilt richten.
 • Gasten kunnen meer informatie van een gebruiker zien door op de gebruikersnaam of op het informatie icoontje.
  • Meer informatie bestaat uit; Kort profiel (aantal comment, items, likes, dislikes), activiteit, stemmen, abonnementen, wie je volgt)
 • Gasten kunnen een directe link naar een comment opvragen door middel van het comment id veld.

Comments van gasten zullen ALTIJD wachten op moderatie. Dat is simpelweg iets waar we niet omheen kunnen / willen. We geven je enorm veel vrijheid maar blindelings comments toelaten van gasten is vragen om om problemen op den duur.


Formulieren

Gasten kunnen alles omtrent formulieren wat je zou verwachten van formulieren. Het kan wel zijn dat je wat meer informatie in moet vullen ten opzichte van gebruikers welke gebruiken maken van hetzelfde formulier.


Winacties

We hebben besloten dat als we op den duur ook winacties gaan doen op NintendoReporters dat dit iets is wat alleen voor onze gebruikers van toepassing zal zijn. Gasten kunnen de win-acties wel inzien maar om mee te kunnen doen moet je een account aanmaken.


Wat kan je meer met een account?

Omdat we vonden dat er een wezenlijk verschil moet zijn met de gasten hebben we ook een x aantal zaken die je echt alleen kan als je een gebruiker bent op de website. Vooropgesteld ze kunnen alles wat hierboven staat en meer!

Account

Je krijgt een heus account wat je ook daadwerkelijk kunt beheren. Zonder moeilijke logins of wat dan ook gewoon, lekker vanuit de voorkant van onze website.

Account data

Zie het zo wij willen dat dat zo makkelijk is als het kan. Een account is bij ons simpelweg; Je naam, een e-mailadres en een wachtwoord. Dat zijn de de zaken die noodzakelijk zijn. 

Je bent daarnaast vrij om de volgende informatie in te geven;

 • Eigen website
 • Biografie
 • Friendcode, waarbij je vrij bent om te bepalen of we deze openbaar mogen delen in de comments.
 • Avatar, je bent vrij om deze naar wens in te stellen, let wel dat we gezien onze content niet alles kunnen toestaan maar we zijn best flexibel.

We zijn nog aan het kijken hoe we dit in de verdere toekomst willen uitbreiden, maar daar houden we je natuurlijk van op de hoogte.


Comments

We hebben met behulp van de comments een heleboel al mogelijk gemaakt voor gasten. Maar met een account kun je toch nog een aantal zaken meer!

 • Gebruikers kunnen hun eigen comments tijdelijk bewerken. Dit is bij gasten simpelweg onlogisch en lastig en we hebben allemaal wel eens ooit dat we iets plaatsen en denken van … nee … wacht. Of een typo … of dit of dat. Gebruiker hebben 30 minuten na plaatsing om een comment te bewerken. Moet je nadien iets aangepast hebben? Spreek een beheerder of moderator aan.
 • Gebruikers kunnen andere gebruikers volgen. Vind je dat MisterX altijd heel goed weet wat hij zegt en wil je meer van hem zien, nou ga hem volgen en blijf ook zo op de hoogte.
 • Gebruikers kunnen hun eigen content inzien
  • Hieronder valt je eigen activiteit qua comments, je abonnement en wie je volgt.
 • Gebruikers krijgen Live Updates bij comments, als je 3 minuten bezig bent met de comments en er zijn nieuwe comments dan zullen we gebruikers aanbieden om deze nieuwe comments te laden. (Vooral een feature  met oog op de toekomst).
 • Je comments zijn direct zichtbaar, nadat je eerste comment is goedgekeurd.

Formulieren

In het kort heb je het voordeel dat sommige velden automatisch ingevuld worden aan de hand van de data die aan je account gekoppeld zit.


Willen wij dat jij een account aanmaakt?

Het zou stom zijn om te zeggen dat het ons niets uitmaakt, maar tot op een bepaald niveau is dat wel zo hoor. Je kunt al enorm veel zoals je hebt kunnen lezen. Maar het is denk ik vooral een keuze die aan jou is. Hebben wij er een voordeel aan, niet echt. Maar we vinden natuurlijk het wel leuk om te kunnen zeggen wij hebben een x aantal leden.

Dus doe het vooral voor jezelf en niet voor ons!


Hoe maak ik een account?

Jeuj we wisten dat je dat wou!

Nou heel simpel, wij vinden dat je daarin vrij moet zijn en het zo makkelijk mogelijk moet zijn.
Daarom hebben we besloten om dit alleen maar te doen met behulp van Social Logins.
Waarom? Omdat je dan niet nog een wachtwoord hoeft te onthouden!

Je kunt gebruik maken van; Facebook, Twitter, Disqus, Reddit of Twitch. Het is dan een kwestie van koppelen en klaar! Maar ook een traditioneel account is mogelijk. Wat jij het fijnste vindt;

https://www.nintendoreporters.com/account/account-maken/