Nintendo Europe; Nieuwe President en management

Nintendo Europe; Nieuwe President en management

Nintendo of Europe GmbH is verheugd om de nieuwe structuur voor het hogere management aan te kondigen, want het bedrijf neemt afscheid van de heer Satoru Shibata, die teruggekeerd is naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Kyoto, Japan, nadat hij de rol van Nintendo of Europe President voor 18 jaar.

Inhoudsopgave (TOC)

Mr Shibata

Shibata trad in 2000 in dienst bij Nintendo of Europe als president, na eerdere afspraken bij Nintendo Co., Ltd. in Japan, waar hij in 1985 aan de slag ging, Nintendo UK (1993) en Nintendo Australia Pty. Ltd (1996). De heer Shibata keert terug naar Kyoto in een nieuwe functie bij Nintendo Co., Ltd. als General Manager van de Marketing Division en van de Licensing Divisie, naast de toetreding tot de Raad van Bestuur vanaf 28 juni 2018.

Met ingang van 1 juli treedt de heer Koji Miyake, voormalig algemeen directeur van de afdeling Human Resources van Nintendo Co., Ltd., toe tot Nintendo of Europe als CEO in de nieuwe structuur voor hoger management.

Mr Bole

De mantel van de president van Nintendo of Europe wordt door de heer Stephan Bole als COO / voorzitter opgenomen. De heer Bole wordt ondersteund door de heer Luciano Pereña als CFO en de heer Laurent Fischer als CMO.

“Om te zeggen dat de bijdragen van de heer Shibata een belangrijke rol hebben gespeeld in de Europese activiteiten van Nintendo, is een understatement,” zei de nieuwe president van Nintendo of Europa, Stephan Bole, “Zijn inspanningen in de afgelopen 18 jaar hebben ertoe bijgedragen dat Nintendo-producten bij generaties spelers in heel Europa terechtkwamen – en daarbuiten. Hoewel hij door velen zal worden gemist, heb ik er het volste vertrouwen in dat we door onze nieuwe structuur onze missie kunnen voortzetten om een ​​glimlach op de gezichten van mensen te laten zien door onze unieke spelervaringen. “

De heer Bole heeft uitgebreide ervaring met zijn nieuwe functie, aangezien hij van 2001-2015 gediend heeft als Managing Director van Nintendo France, alsook via zijn rollen als Senior Managing Director Bedrijfsstrategie (2009-2015) en Senior Managing Director Europese Dochterondernemingen en Filialen (2015) -2018) bij Nintendo of Europe.

De nieuwe structuur van het senior management bij Nintendo of Europe komt voort uit een verandering in de managementstructuur op het hoofdkantoor van het bedrijf, waar de heer Tatsumi Kimishima onlangs afscheid nam als vertegenwoordiger en president bij Nintendo Co., Ltd. Met ingang van vandaag werd de heer Shuntaro Furukawa aangesteld als vertegenwoordiger en president.