30XX komt in 2021

30XX komt in 2021

20XX ontwikkelaar Batterystaple Games kondigde 30XX aan, een nieuwe co-op roguelike platformgame, op weg naar de Nintendo Switch in 2021.

30xx is geïnspireerd op klassieke Mega Man-titels en heeft een nieuwe hi-bit kunststijl van Glauber Kotaki, die verantwoordelijk was voor Rogue Legacy en Chasm.

video
play-rounded-fill

Ongeveer 30XX

POST-HUMAN EARTH – 13 februari, 30XX – Batterystaple Games, de studio achter 20XX die door Valve werd uitgeroepen tot een van de Top Early Access Graduates van 2017 en werd gekocht door meer dan 200.000 fans van co-op roguelike platformeractie, is trots een follow-up aan te kondigen van zijn eerste poging, 30XX.

Ontwikkeld met ondersteuning van Kowloon Nights, zal 30XX zijn debuut maken op PAX East 2020 voordat hij in 2021 dubbel springt en naar Windows PC en consoles snelt.

Geïnspireerd door klassieke Mega Man-titels en doordrenkt met modern design, bouwt 30XX voort op de Megaroguelike-basis van 20XX met een overvloed aan nieuwe functies, waaronder een nieuwe hi-bit kunststijl van art director Glauber Kotaki (Rogue Legacy, Duelyst en Chasm) en een nieuwe set van acht nieuwe werelden om te verkennen, elk met hun eigen identiteit, platformmechanica en angstaanjagende Guardian.

Na de esthetische revisie keren 20XX-helden Nina en Ace terug met talloze nieuwe vaardigheden. Niet langer alleen zwaaiend met verschillende primaire wapens, beschikt het krachtige paar in 30XX over volledig verschillende bewegingssets waardoor meer vrijheid van meningsuiting mogelijk is voor zowel het verkennen van niveaus als het verslaan van de machines die de Earth-gevangene vasthouden.

Nina’s nieuwe Power Fusion-systeem stelt haar in staat om vaardigheden die zijn verdiend met overwinnende bazen samen te voegen en aan te passen aan de situatie met 64 afzonderlijke aanvallen. Ondertussen beschikt de mes-zwaaiende Ace over een veelzijdige set technieken, die aan elkaar kunnen worden gekoppeld met standaardaanvallen om felle combo’s te ontketenen, zich aan elke situatie aan te passen en nieuwe hoogten te bereiken.

30XX introduceert ook een nieuw niveau van roguelike uitdaging en beloning met zijn nieuwe metagame valuta, Memoria. Verzameld tijdens runs, kan Memoria de ervaring vergroten, karaktervaardigheden vergroten, scherp inzicht geven in de komende uitdagingen, of veranderen hoe stages andere helpende handen genereren. Zodra aan bepaalde criteria is voldaan, zet je het vuur hoger met Entropy conditions en introduceer je optionele extra moeilijkheidsgraden in ruil voor Memoria en andere beloningen.

Chris King, oprichter van Batterystaple

The response to 20XX has been incredible, but we still see many ways we can continue to improve and expand upon the wonderful game our community helped us build. With 30XX, our mission is to realize the limitless potential the genre offers, and we can’t wait to bring our fans into the fold to help shape the process.

30XX is beschikbaar voor hands-on demo’s in de Indie MEGABOOTH op stand 21027 tijdens PAX East 2020 in Boston, Massachusetts, 27 februari-1 maart voorafgaand aan de volledige release op Windows-pc en andere videogameplatforms in 2021.