52+ miljoen Switch-consoles wereldwijd

52+ miljoen Switch-consoles wereldwijd

Nintendo heeft de nieuwste financiële resultaten vrijgegeven en deze zijn indrukwekkend. Het bedrijf heeft nu wereldwijd 52,48 miljoen Nintendo Switch-consoles verplaatst.

Geweldige kerstperiode

Pokémon Sword en Shield waren een enorme hit tijdens het vakantieseizoen en bewogen meer dan 16 miljoen exemplaren. Dat is bijna 4 miljoen meer dan Super Smash Bros. Ultimate een jaar geleden geregistreerd in het lanceringskwartier, hoewel Pokémon ongeveer drie weken eerder in de uitverkoop ging. Herenhuis 3 van Luigi was een ander groot succes en verkocht meer dan 5 miljoen exemplaren.

Nintendo’s Switch-hardwareverkoop is met ongeveer 15 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, wat het bedrijf deels toeschrijft aan de lancering van de goedkopere Switch Lite terwijl ook de lancering van december in China wordt opgemerkt – hoewel dat waarschijnlijk nog geen belangrijke factor zal zijn. </ p>

De verkoop verder verdelend, zegt Nintendo dat 5,19 miljoen eenheden Dock Lite zonder dock werden verkocht tijdens dit kwartaal, terwijl de standaard Switch goed was voor de resterende 47,3 miljoen verkochte eenheden.

Nintendo voorspelt dat het nog eens 19,5 miljoen Switch-eenheden zal verkopen in de periode van twaalf maanden, dit is een stijging met 1,5 miljoen.