Noord-Amerika: Verkopen liggen al boven de 15 miljoen

Noord-Amerika: Verkopen liggen al boven de 15 miljoen

De nieuwste consolelijn van Nintendo, de Switch-familie, heeft opnieuw een geweldige mijlpaal bereikt in de reeds lange geschiedenis van het bedrijf heeft in Noord-Amerika!

De miljoenen en miljoenen

Volgens de interne gegevens van Nintendo hebben de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite-systemen meer dan 15 miljoen eenheden in Noord-Amerika verkocht sinds de lancering van het vlaggenschip Nintendo Switch-systeem in maart 2017. Tot en met september stegen de verkopen van Nintendo Switch in Noord-Amerika tot nu toe met meer dan 20%. Alleen al in de VS is Nintendo Switch al 10 maanden op rij de best verkochte videogameconsole, volgens de NPD Group, die de verkoop van videogames in de Verenigde Staten bijhoudt.

“Terwijl we ons derde vakantieseizoen ingaan, creëert Nintendo Switch een glimlach en geniet een brede aantrekkingskracht, met meer dan 15 miljoen consumenten in Noord-Amerika die hun favoriete spellen spelen wanneer en waar ze maar willen,” zei Doug Bowser, president van Nintendo of America. “En deze vakantie brengen we Nintendo Switch-bezitters nog meer frisse en unieke entertainmentervaringen, zoals Ring Fit Adventure, Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword en Pokémon Shield en Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020, en voegen ze toe aan het systeem grote en diverse bibliotheek met games. ”

Tot op heden hebben 14 Nintendo Switch-spellen in Noord-Amerika meer dan 1 miljoen eenheden verkocht, waarvan er vier meer dan 6 miljoen verkochten: Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Super Smash Bros. Ultimate . Franchises zoals Mario Kart en Super Smash Bros. hebben records gebroken op Nintendo Switch, waarbij hun nieuwste versies sneller verkopen dan alle andere games in de serie.

Meerdere games van uitgever en ontwikkelaarspartners hebben ook een aanzienlijke omzet behaald, zoals Mario + Rabbids Kingdom Battle van Ubisoft, Minecraft van Mojang AB en Fortnite van Epic Games.

Nintendo Switch krijgt ook sterke indie-ondersteuning, met opvallende resultaten zoals Stardew Valley van ConcernedApe, Cuphead van Studio MDHR, de Overcooked! serie van Team17 Digital Ltd. en Untitled Goose Game van House House.

Vakantie seizoen

Na het zien van een gestage release van games dit jaar zoals Super Mario Maker 2, Fire Emblem: Three Houses, ASTRAL CHAIN ​​en The Legend of Zelda: Link’s Awakening, breidt de Nintendo Switch-reeks van systemen zich uit voor de feestdagen met lanceringen van grote games zoals Luigi’s Mansion 3 op 31 oktober, Pokémon Sword en Pokémon Shield op 15 november en Ring Fit Adventure slaan morgen winkels op 18 oktober.

Beschikbare Nintendo Switch-consoles

Nintendo Switch is een videogameconsole voor thuis die onderweg kan worden gespeeld en die verkrijgbaar is in winkels tegen een adviesprijs van $ 299,99. Nintendo Switch Lite, een speciale draagbare versie van het systeem, is verkrijgbaar in winkels tegen een adviesprijs van $ 199,99.


Wauw gewoon wauw, combineer dit met de nummers die we over Europa hebben gehoord en de aankomende Aziatische verkoopcijfers. Ze naderen 40 miljoen behoorlijk snel. En dan tellen we nog niet eens de enorme verkoop die dit vakantieseizoen zal plaatsvinden mee.

Nintendo voor de overwinning!