Stoneshard komt

Stoneshard komt

Opnieuw komt er een spel naar de Nintendo Switch wat voortgekomen is vanuit een Kickstarter campagne. Dit keer gaat het om Stoneshard. Stoneshard staat wel pas gepland voor de herfst van 2019.

Over Stoneshard

Stoneshard is een Role Playing Game (RPG) met een open wereld. Het leuke aan deze open wereld is dat deze iedere keer anders zal zijn. De wereld wordt namelijk ter plekke gegenereerd. Zo is ieder potje dat je speelt net weer wat anders. Mede door deze functie lijkt Stoneshard ook op bijvoorbeeld de Diablo-serie.
Wat dan weer compleet anders is dan bij Diablo is dat de gevechten in dit spel “turn-based” zullen zijn.

video
play-rounded-fill

Het is niet een kwestie van zo snel mogelijk op knoppen drukken maar je zal je aanvallen zorgvuldig moeten plannen. Deze turn-based speelstijl zien we ook terug bij de gevechten in de Pokémon spellen.

Zoals bij veel RPG’s kan je jouw personage steeds sterker maken. Door meer aandacht te besteden aan bepaalde kwaliteiten kan je hem ook nog een stuk persoonlijker maken. Zo kan je er voor kiezen om je vooral te richten op magische aanvallen. Vecht je gevechten liever één op één uit dan moet je zorgen voor een personage met hoge aanvalskracht.