The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition – Verkopen gestegen dankzij Netflix

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition – Verkopen gestegen dankzij Netflix

De verkopen voor The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition op Nintendo Switch steeg in december dankzij de release van The Witcher op Netflix.

Volgens NPD was de omzet van de game in december 2019 554% hoger dan in december 2018. De meeste verkopen werden bijgedragen door de Nintendo Switch-versie, omdat de omzet nog steeds 63% hoger was zonder de Switch-versie.

video
play-rounded-fill

The Witcher wordt gestimuleerd door Netflix

In de wereld van pc- en console-gaming was The Witcher al erg populair. De meest recente game, The Witcher 3: Wild Hunt, werd uitgebracht in mei 2015. In juni 2019 bevestigde de uitgever van de game, CD Projekt Red, dat de game wereldwijd meer dan 20 miljoen stuks verkocht.

video
play-rounded-fill

The Witcher 3: Wild Hunt werd in oktober 2019 overgezet naar de Nintendo Switch-console, net voordat de Netflix-serie in première ging. Deze gecombineerde factoren zorgden ervoor dat het spel tijdens Q4 2019 sterk steeg in de verkoop. De fysieke verkoopcijfers van december voor de game waren 554 procent hoger dan in december 2018 en nog steeds 63 procent hoger, zelfs zonder het Nintendo Switch-platform.