Diddy Kong Racing


Diddy Kong Racing

De ouders van Timber de Tijger gaan op vakantie en laten hun zoon de leiding over het eiland waar ze wonen, waardoor hij en zijn vrienden voor de lol racen.

Hun plezier ontspoort wanneer een kwaadaardige, intergalactische, varkenswizard met de naam Wizpig aankomt op het vreedzame Timber’s Island en probeert over te nemen nadat hij de circuits van zijn eigen planeet heeft veroverd. Hij verandert de voogden van het eiland: Tricky de Triceratops, Bubbler de Octopus, Bluey de Walrus en Smokey de Draak in zijn handlangers. De enige beschikbare oplossing voor de bewoners van het eiland is om Wizpig te verslaan in een uitgebreide reeks races waarbij auto’s, hovercrafts en vliegtuigen betrokken zijn. Drumstick, de beste racer op het eiland, faalde deze uitdaging en werd door Wizpigs zwarte magie in een kikker omgezet. Timber werft een team van 7 racers: Diddy Kong, de eerste rekruut; Conker (Dixie Kong op DS), aangeworven door Diddy; Banjo (Tiny Kong op DS), ook aangeworven door Diddy; Krunch, de vijand van Diddy die hem volgt; Tiptup, een inwoner van het eiland van Timber; Pipsy, een andere bewoner van het eiland van Timber; en Bumper, een andere bewoner van het eiland van Timber. Ze voltooien uiteindelijk alle Wizpig-uitdagingen en confronteren Wizpig zichzelf voor een race en verslaan hem. Kort daarna vertrekt Wizpig naar zijn thuisplaneet Future Fun Land.

Uit angst dat Wizpig opnieuw zou proberen Timber’s Island binnen te vallen, reizen de eilandbewoners naar Future Fun Land voor een tweede uitdaging. Wanneer Wizpig de tweede race verliest, rijdt de raket die hij berijdt op storingen en schiet hem naar een verre planeet en keert de vrede voorgoed terug naar Timber Island.