8Bit Music Power


8Bit Music Power

Voor het eerst in meer dan twee decennia krijgt Nintendo’s paradepaardje, de legendarische Famicom, een exclusieve mixtape met muziek die is geschreven en geschreven door muzikanten van de hoogste categorie. Passend want deze cartridge bevat retro 8-bits chipmelodieën die bedoeld zijn om op de geliefde te worden afgespeeld machine van jaar yester.

Slechts duizend exemplaren van deze hete vuur mixtape zullen worden gedropt door Columbus Circle, een in Japan gevestigde maker van videogameaccessoires, en 8 BIT MUSIC POWER zal komen met 12 originele nummers geschreven in 2015.

Hoewel het geen officieel gelicenseerde Nintendo-titel is, verdienen de nummers geschreven door deze old school-liefhebber het Nintendo-zegel van goedkeuring; het team in 8 Bit Power bevat talent van onder meer Yuriko Keino, Namco Arcade Games Composer en Ape Escape Composer Omodaka. Eveneens, alle nostalgische pixelkunst is gemaakt door Hiroshi Ono, die ook een handje heeft gehad in de Namco arcade pixel scene.

De eerste van zijn soort, dit unieke muziekaanbod krijgt veel geroezemoes; het is goed om te zien dat er in de wereld van de videogames altijd enthousiastelingen zullen zijn die echt van gamen houden, ongeacht wat ~ SPEEL HET LUID!