Argus


Argus

Argus is een verticaal schietspel van Jaleco en de conversie van een arcade-game, oorspronkelijk uitgebracht in 1986. De spelers nemen de leiding over een ruimteschutter uitgerust met een lasergeweer en grondbommen.

Hoewel de game power-ups bevat, volgen ze een ongebruikelijke en unieke formule – tegels op de grond moeten worden vernietigd om het hoofdwapen te upgraden of speciale evenementen te activeren.

Drie van deze tegels moeten echter worden vernietigd om dergelijke power-ups te activeren – B creëert een tijdelijke barrière rond het schip, P upgrade het primaire wapen en L geeft de speler een extra bonus aan het einde van elke fase. Een andere interessante draai aan het spel is het Uoru-pantser; soms verschijnt er een schaduw op de grond en als de speler zijn eigen schaduw ermee uitlijnt, verandert het schip gedurende korte tijd in een krachtige robot. Elke fase eindigt met hetzelfde eindgevecht; een groot Mega Argus-fort met een langzaam flitsende kern in het midden, en de enige manier om dit pernicieuze moederschip te vernietigen, is door de kern te bombarderen wanneer deze volledig is ontmaskerd. Nadat de baas is verzorgd, moet de speler met succes op een startbaan landen en voorzichtig zijn om het schip niet te laten crashen. Argus heeft negen niveaus en bevat een alternerende optie voor twee spelers.

Ad