Battle Kid 2: Mountain of Torment


Battle Kid 2: Mountain of Torment

Battle Kid 2: Mountain of Torment is een NES-game gemaakt door Sivak Games, als vervolg op Battle Kid: Fortress of Peril.

Net als de vorige game is Battle Kid 2 een eerlijke I Wanna Be the Guy, zonder Platform Hell. Net als de eerste game is elke dood jouw schuld, niet de game. Het maakt gebruik van een wachtwoordsysteem met tien tekens (tenzij je Hard of harder speelt), heeft dezelfde Metroidvania-gameplay als de eerste Battle Kid en beschikt over “meer dan 650 kamers, 25 vijandelijke types, 13 eindbaasgevechten, 42 muzieknummers en meer bonusfuncties deze keer. “

De plot gaat vrijwel precies verder waar de eerste game was gebleven. Nadat One-Hit-Point Wonder Kid Hero Timmy het fort van Il’Akab infiltreert, slaagt hij er eindelijk in de supermech te vernietigen. Hoewel de meerderheid van de mensen erachter is ontsnapt, slaagt Timmy erin een van hen, Chester Donovan, te vangen en terug te brengen naar Disch Corp, waar Timmy’s vriend Dr. Tina Byers een waarheidsserum beheert dat Chet langzaam tot waanzin drijft, en hij praat eindelijk en onthult het rampenplan dat hij in het fort had genoemd. Er is ontdekt dat de andere twee mensen achter de supermech, Helga Kraftie en Ivan Mekanovich, een megakanon bouwen in het Shoh’Mec-gebergte, dat Timmy opnieuw moet stoppen.

Ad