Bill & Ted’s Excellent Video Game Adventure


Bill & Ted’s Excellent Video Game Adventure

Bill & Ted’s Excellent Video Game Adventure is een actie-avontuur videogame die deel uitmaakt van de Bill & Ted-franchise en is gebaseerd op de film Bill & Ted’s Excellent Adventure die in Noord-Amerika door LJN werd uitgebracht voor het Nintendo Entertainment System in 1991.

De plot van de game is geen bewerking van de film, maar dient eerder als een originele voortzetting van de filmgebeurtenissen. Het verhaal begint wanneer Rufus Bill S. Preston Esq oproept. en “Ted” Theodore Logan voor een missie. Beide jongens komen op verschillende tijdstippen aan; eerst Ted dan Bill. Ze krijgen te horen dat tijd-ruimte rebellen terug in de tijd zijn gegaan, verschillende historische figuren hebben gekidnapt en hen in verschillende tijdsperioden hebben laten stranden.

Dus nu moeten ze naar de tijdsperioden reizen, deze cijfers ophalen en ze terugbrengen naar de juiste tijdsperioden. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren; want als de geschiedenis niet klopt, zullen de jongens het grote concert missen dat de muziekcarrière van Wyld Stallyns zal lanceren. Helaas kan Rufus voor deze reis alleen een betaalde telefooncel uitlenen. Zodra de missie is uitgelegd, vertrekt Ted en komt Bill later aan. Rufus stelt dat, aangezien ze allebei alleen zijn gekomen, het het beste is dat ze afzonderlijk werken. Van daaruit wordt Bill op de hoogte gebracht van de situatie. Bill krijgt de opdracht terug te gaan in de tijd en items achter te laten om Ted onderweg te helpen in elke periode die hij bezoekt. Wanneer Bill dit heeft gedaan, zal hij zijn eigen zoektocht beginnen. Ted zal hetzelfde doen voor de zoektocht van Bill nadat hij een historische figuur heeft gevonden.

Ad