Binary Land


Binary Land

Binary Land is een puzzelvideospel ontwikkeld door Hudson Soft in 1983 voor de MSX, FM-7, NEC PC-6001, NEC PC-8801 en in 1985 voor de Famicom. De MSX-versie werd in 1984 door Kuma Computers Ltd in Japan uitgebracht.

De Famicom-versie heeft in totaal 99 levels; er is geen eindscherm geïmplementeerd in het spel.

In de Famicom-versie van het spel moeten spelers twee pinguïns verenigen, Gurin (mannetje) en Malon (vrouwtje), die verliefd zijn. De MSX-versie bevat een menselijke jongen en een menselijk meisje; gameplay blijft identiek aan de Famicom-versie. Spelers besturen tegelijkertijd Malon en Gurin; met een timer die de moeilijkheidsgraad vergroot. Deze pinguïns bewegen in spiegelbeeld van elkaar. De game kent veel verschillende fasen. Na het voltooien van de 17e etappe moeten spelers opnieuw beginnen op etappe 1. “Je te veux” van Erik Satie is de achtergrondmuziek in het spel tijdens de levels. Bij het verenigen van de twee pinguïns wordt Beethovens “Ode to Joy” gespeeld.

In de game wordt een bovenaanzicht gebruikt; vergelijkbaar met de methode die wordt gebruikt in The Adventures of Lolo. In de weg staan ​​spinnen, vogels en andere wezens die de speler moet aanvallen met de spray van de pinguïns. Spinnewebben bezetten enkele cellen op het speelveld; mogelijk de speler lang genoeg vertragen zodat een spin Gurin of Malon kan doden. Met elk niveau gerangschikt op een raster van 10 bij 15 en een verticale muur die de twee pinguïns van elkaar scheidt, is alleen de bovenste centrale cel vrij voor beide personages om te bereiken. Deze “vrije cel” bevat altijd het gekooide hart dat nodig is om het level te voltooien. Een rij muren rondom elke speler in een doolhofachtige omgeving. Om de uitdagingen moeilijker te maken; ze zijn onevenwichtig en bieden een andere ervaring voor Gurin en Malon.

Ad