Dragon Warrior III


Dragon Warrior III

Dragon Warrior III staat bekend om het uitbreiden van de originele Dragon Warrior en Dragon Warrior II.

Het spel maakt gebruik van elementaire console-rollenspelconventies, zoals het nivelleren door ervaringspunten te verzamelen en items uit te rusten. Battle is turn-based zoals de andere games in de serie.

Dragon Warrior III beschikt over een klassensysteem, waarin elk personage een bepaalde klasse heeft. Terwijl de held altijd de klasse Hero houdt, kunnen de andere personages kiezen uit de volgende: Soldier (Warrior in de GBC-versie), Fighter, Pilgrim (Cleric), Wizard (Mage), Merchant (Dealer), Goof-Off (Jester) , Sage en Thief die alleen in de latere versies beschikbaar was. De klassenkeuze heeft grote invloed op de stats en spreuken van het personage die hij of zij kan leren. Verder, bij het bereiken van ervaring op niveau 20, heeft een personage de mogelijkheid om klassen te veranderen in de tempel van Dhama, halverwege het spel. Het spel begint met alleen de held in het feest, die dan in staat is om een ​​feestje van drie te rekruteren in de plaatselijke taverne. In tegenstelling tot de meeste Dragon Quest-feesten bestaat het feest, afgezien van de Held, niet uit personages die bij het verhaal betrokken zijn. Hoewel er slechts vier personages tegelijk in het feest kunnen zijn, kunnen extra leden van het feest in de herberg worden gehouden, zodat er ruimte is voor nieuwe rekruten. Een andere innovatie is een arena waar de speler weddenschappen kan plaatsen op het resultaat van monstergevechten.

De remakes bevatten enkele wijzigingen in de interface van latere games in de serie, zoals een vereenvoudigde opening van de deur; de tas, die opslag van bankartikelen heeft vervangen; het sorteren van het item “Tidy Item” en “Tidy Bag” -opdrachten; en de opdracht “Volledige HP”, die buiten het gevecht kan worden gebruikt om het proces van gieten en statusherstel spreuken te automatiseren.

Hoewel de eerdere Dragon Quest-spellen ook niet-lineair waren, was Dragon Quest III het meest substantiële voorbeeld van open-world gameplay tussen de vroege Dragon Quest-spellen. Het stond de speler ook toe om personages naar believen in en uit het gezelschap te wisselen, en een andere belangrijke vernieuwing was de introductie van dag / nacht-cycli: bepaalde items, personages en speurtochten zijn alleen op bepaalde tijden van de dag toegankelijk. “