Elnark no Zaihou


Elnark no Zaihou

Elnark no Zaihou (エ ル ナ ー ク の 財宝? Lit. Riches of Elnark) is een avonturengame ontwikkeld en uitgegeven door Towachiki. Het presenteert de actie vanuit een bovenaanzicht, vergelijkbaar met veel van de traditionele 2D Zelda-spellen.

Het is ongebruikelijk dat het het gedrag van de speler volgt en een meter aanpast die aangeeft of de speler over het algemeen meer goed (Light) of meer kwaadaardig (Dark) is. Hoewel een meer kwaadaardige speler sterkere capaciteiten heeft, moeten spelers lucht aan de goede kant houden om aanzienlijke vooruitgang te boeken tijdens het spel.

Als gevolg hiervan wordt dit spel als extreem moeilijk beschouwd, vanwege de onbekende aard van hoe iemand zich zou moeten gedragen om door te gaan. Als de speler niet de juiste acties uitvoert, herhalen niveaus zichzelf meestal en spelers komen vast te zitten in het spel zonder duidelijke methode om verder te gaan. In feite geloofde men dat de enige manier om het spel te verslaan was om een bug te exploiteren, maar dat is sindsdien onwaar gebleken.

Ad