Family Trainer 5: Meiro Daisakusen


Family Trainer 5: Meiro Daisakusen

Een Famicom-game ontwikkeld door Bandai als onderdeel van hun Family Trainer-serie, die allemaal het accessoire Family Trainer (Power Pad) gebruiken. Het doel is om doolhoven te verkennen.

De vijfde in Bandai’s serie Family Trainer-games, gemaakt voor het accessoire met dezelfde naam (of Power Pad in de VS). In tegenstelling tot de anderen, die meestal atletiek / bewegingsgames waren, is Meiro Daisakusen (“Epic Maze Battle”) een doolhof-ontdekkende lichte RPG waar het doel is om rond doolhoven te lopen en te springen om items te vinden en uiteindelijk de uitgang.

De besturing van het spel wordt volledig gedicteerd door de Family Trainer / Power Pad. Verschillende knoppen zorgen ervoor dat de hoofdpersoon springt, vooruit loopt, naar achteren loopt, naar links of rechts draait of zijn positie naar links, rechts of midden van het scherm verandert. Tijdens het zoeken naar de uitgang moeten spelers zich bewust zijn van de verschillende vijanden die ook in de doolhoven wonen, waarvan de meeste moeten worden vermeden door over hen heen te springen of langs ze te rennen.

Ad