Field Combat


Field Combat

Field Combat is een videogame uit 1985 waarin de speler vecht als een enkele bevelvoerende officier op een generiek futuristisch slagveld. De Family Computer-versie van Field Combat is later op 12 juni 2007 exclusief in Japan vrijgegeven voor de Virtual Console-service van de Wii.

Het doel van het spel is om het helemaal tot het einde van het slagveld te maken met behulp van de Genesis; een oorlogsschip dat raketten kan afvuren. Terwijl de speler de blauwe krachten bestuurt, moet de speler de Rode krachten verslaan zonder daarbij te sterven door ofwel helikopters, infanteristen en tanks te vermijden of te beschieten. Een interessant kenmerk van het spel is dat het mogelijk is om te vragen om versterkingen van een leger, dat de speler bezit, door tegelijkertijd op de A- en B-knoppen te drukken. Wanneer de speler geen eenheden meer heeft om hem te helpen in de strijd, kan hij zijn speciale wapen gebruiken om de vijanden te “absorberen” en ze aan zijn leger toe te voegen.

De game gebruikte Richard Wagner’s Ride of the Valkyries als achtergrondmuziek. Er is ook een vijandig UFO-achtig ruimteschip dat op het slagveld probeert te grijpen en te ontsnappen met een spelervriendelijke eenheid (als die er is op het slagveld). Het zal ook gevechten aangaan met een vriendelijke helikopter ( als er iets is).

Ad