Alfred Chicken


Alfred Chicken

De speler neemt de rol aan van een kip genaamd Alfred die zijn weg moet vinden door bizarre levels vol ballonnen, telefoons, kaas en andere vreemde elementen.

Terwijl hij op de grond is, kan Alfred ballonnen en grondschakelaars lopen, springen en pikken. Terwijl hij in de lucht is, kan hij bomvijanden of bronnen duiken. Duik bombardementen op vijanden zullen ze vernietigen. Duikbomveren zullen Alfred veel hoger stuiteren zodat hij platforms kan bereiken die ver boven zijn normale springvermogen liggen. Als hij geen vijand of een veer raakt, blijft Alfred korte tijd in de grond steken.

Om een ​​niveau te voltooien, moet Alfred alle ballonnen vinden en pikken. De laatste ballon neemt hem mee naar een baasgevecht. Als Alfred sterft, begint hij als een ei dat zich bij de laatste gepikte ballon bevindt.

Alfred kan tijdens het spel een paar power-ups ontvangen. Voor één power-up moet hij een telefoon beantwoorden in geheime gebieden zodat meneer Pekles (een gigantische bloem) hem een ​​pot jam geeft. De jam geeft Alfred de mogelijkheid om een ​​bom te schieten (ongeveer de grootte van Alfred zelf) die rond het scherm stuitert om dingen te verzamelen en vijanden te verwonden. Een andere power-up is een worm die rond Alfred draait en vijanden vernietigt die hij aanraakt. Je moet een blik wormen vinden om deze kracht te krijgen.