Blood Omen 2


Blood Omen 2

Preview Image

Over het algemeen zien spelfiguren er goed uit, hebben ze een brave inborst en komen ze gewoon vriendelijk over. Blood Omen 2’s Kain vormt de uitzondering die de regel bevestigt. Want die is dus lelijk, gemeen, ennuh… dood. De vampier Kain werd in 1995 bij zijn debuut in het originele Blood Omen meteen een van de eerste videogame-antihelden. En nu is hij weer terug om te doen waar hij het best in is: doden, verminken en hard rondlopen met scherpe voorwerpen zoals wij hebben geleerd dat vooral niet te doen.

Vierhonderd jaar geleden koos Kain ervoor de wereld naar de verdoemenis te leiden in plaats van te sterven om de planeet van de ondergang te bewaren (en geef hem eens ongelijk). Nu is hij terug en zint hij op wraak. Kain keert terug naar de hem bekende contreien van Nosgoth, maar ontdekt dat zijn oude vampiermaatjes verslagen zijn en dat een geheimzinnige kracht het land in zijn macht heeft. Erger nog is dat zijn vampierkrachten hem ontnomen zijn.

Uiteraard voelt Kain zich stevig in zijn hemd gezet en gaat hij erop uit om te ontdekken wie hem naar de kroon van Nosgoth steekt. Jij kruipt in de huid van Kain en begint aan een bloederige tocht, aanvankelijk bewapend met maar twee speciale vaardigheden. Met ‘Mist’ kan Kain zich in nevelen hullen en zich aan het zicht van vijanden onttrekken. ‘Fury’ is een maniakale speciale aanval. In de loop van het spel kun je je verloren krachten weer terugkrijgen door eindbazen te verslaan. Sluipen en tactisch inzicht spelen net zo’n grote rol in Blood Omen 2 als het betere hak- en steekwerk.

Als je ervoor kiest om er hard in te gaan en iedereen die je tegenkomt neer te maaien, dan duurt het niet lang voordat de lokale bevolking erachter komt dat je een vampier bent en komen ze met een brandstapel en heilig water op de proppen. Je overlevingskans is groter als je je onopvallend opstelt. Mocht je echter besluiten uit de schaduw te treden, dan zorgt de enorme variatie aan aanvalsmogelijkheden er geheid voor dat je je ook dan uitstekend vermaakt. Kain kan aanvallen, zich verdedigen, blokkeren, en combo’s en special moves uitvoeren door middel van de prettige intuïtieve besturing.

Zwaarden, dolken en bijlen gebruikt hij op manieren waar we liever niet al te lang aan willen denken. Als Kain steeds verder in de angstwekkend gedetailleerde gotische omgevingen doordringt, komen er via nieuwe vaardigheden nog meer mysterieuze en moeilijkere spelgebieden beschikbaar, die bol staan van puzzels en vijanden die erom vragen naar het hiernamaals te worden gestuurd. Blood Omen 2 houdt je tot lang na bedtijd in ban. Zorg ervoor dat je er niet zo aan verslingerd raakt dat je als middernachtelijk tussendoortje aan Kain ten prooi valt.