Rayman 3: Hoodlum Havoc


Rayman 3: Hoodlum Havoc

Rayman is wereldberoemd dankzij zijn helikopterkoppie, ontbrekende ledematen en maffe avonturen. Omdat hij een van de populairste platformsterren van dit moment is. Hij is nu terug, in zijn grootste en meest indrukwekkende avontuur tot nu toe. ‘Hoodlum Havoc’ uit de titel verwijst naar de irritante etters die Rayman’s nieuwste tegenstanders worden. Het verhaal gaat dat de kwaadaardige Dark Lum Lord werd opgegeten door Rayman’s vriend Globox.

Daarom liet hij een heel leger harige, maffe Dark Lums los, om hem te helpen ontsnappen. De Dark Lums namen verschillende vormen aan, die bekend staan als de Hoodlums. Zij hielpen het hele land de vernieling in. En nu verwacht iedereen natuurlijk dat Rayman de vrede gaat herstellen. Bij zo’n gevaarlijke missie is het natuurlijk handig als Rayman wat extra trucjes uit zijn mouw kan schudden (als hij die tenminste zou hebben). Deze keer heeft onze gekuifde held een lading trucs tot zijn beschikking waar een goochelaar jaloers op zou worden. Iedere keer als Rayman een nieuwe kracht krijgt, verandert zijn uiterlijk.

Van het oude vertrouwde simpele shirt en sjaaltje tot de meest exotische outfits die je je kunt voorstellen. In zijn nieuwe wapenarsenaal vind je onder meer de Heavy Metal Fist (hiermee kun je krachtige stoten uitdelen aan obstakels en Hoodlums), de Lockjaw (een enterhaak waarmee je naar Hoodlums kunt uithalen) en de Vortex Fist (hiermee kan Rayman wervelwinden uit zijn handen laten komen). Maar Rayman 3 is meer dan alleen maar een beetje op knopjes drukken en dan maar hopen dat het goed gaat. Iedere vijand heeft zijn eigen zwakheid, die je moet ontdekken en daarna met de juiste combinatie van technieken moet bestrijden.

Sommige wezens kun je met een eenvoudige zijwaartse dreun uitschakelen, terwijl je voor andere een stoot op volle sterkte nodig hebt om ze kwijt te raken. Net als in de vorige Rayman-games zijn alle vijanden zo gestoord en maf mogelijk ontworpen. De Hoodstylers, de leiders van het Hoodlum-leger, zijn soldaten die strak in het pak zitten en gigantische wapens dragen, de Boomsticks. De Hoodbooms met hun rode hoofddeksels kunnen bijna alles laten ontploffen en de Grim Keepers, de achterhoede van de Hoodlums, staan klaar om een salvo Grims af te vuren op iedereen die te dichtbij komt.

En dit is nog maar een klein gedeelte van de Hoodlums die je zult tegenkomen. Voeg hier hun mogelijkheid om in groepen te vechten en een paar gigantische transformerende eindbazen aan toe, en je begrijpt dat Rayman nog heel wat te wachten staat. Zijn strijd tegen de Hoodlums voert hem van de relatief veilige gebieden van de Fairy Council, door de bossen en fabrieken vol Hoodlums, naar het spookachtige Land of the Livid Dead. Ieder level is vormgegeven met geweldige graphics, die Rayman’s wereld meer dan ooit tot leven brengen. Bovendien zijn er naast de normale gameplay vol puzzels een heleboel Mini-Games en bewustzijnsverruimende mini-avonturen te spelen (zoals een supersnelle tocht door een tunnel vol power-ups), zodat je lekker bezig blijft.

Er zijn zelfs geheime video’s die je kunt vrijspelen. Dankzij de gelikte graphics en levensechte animatie is Rayman 3 net een interactieve tekenfilm. Bovendien zijn de stemmen van twee bekende cartoon-acteurs gebruikt om de figuurtjes tot leven te wekken. John Leguizamo (Ice Age, Moulin Rouge) speelt Rayman’s omvangrijke vriend Globox en Billy West (Ren and Stimpy, Looney Tunes) speelt Murfy, de weetgierige vlieg die altijd grappen loopt te maken. Rayman 3 Hoodlum Havoc zit barstensvol grappige momenten, eersteklas platform-actie en breinbrekende puzzels. En als je een exemplaar van Rayman 3 voor de Game Boy Advance weet te bemachtigen, kun je je game voor de NGC gebruiken om via het Nintendo GameCube Game Boy Advance-snoer extra levels naar je draagbare spelcomputer te downloaden!

Preview Image Preview Image Preview Image

Ad