Soul Calibur II


Soul Calibur II

Preview Image

Astaroth met bijl, Maxi met nunchuk, Mitsurugi met zwaard, Ivy met zweep…Op de lijst van vechtersbazen in Soul Calibur staat een aantal van de heftigste spelfiguren die we ooit hebben gezien.

En nu is de tijd rijp voor nog een oude bekende die de uitdaging aangaat het Soul Edge-zwaard te vinden: Link. Jawel, de Hero of Time himself. Soul Calibur II, de opvolger van de speelhalhit, komt uit op de Nintendo GameCube in de vorm van een perfecte conversie met de held uit Legend of Zelda als exclusief speelbaar spelfiguur. Het verhaal (ja ja, dit is niet zomaar een beat-’em-up) gaat als volgt. Vier jaren zijn er verstreken sinds de stukken van het Soul Edge-zwaard over de hele wereld verspreid werden. De slechte invloed ervan doet zich nu andermaal gelden.

Soul Calibur II volgt de avontuurlijke strijd van vechtersbazen die, om eerlijke dan wel oneerlijke redenen, op zoek zijn naar het zwaard. Naast Link stappen 13 vechtlustige types uit het oorspronkelijke Soul Calibur de ring in. En dan zijn er nog een heleboel spelfiguren die je kunt vrijspelen, plus debutanten als Raphael, Talim en de mysterieuze Charade. Zoals het een goede beat-’em-up betaamt, zit Soul Calibur II vol met allerlei spelvarianten. In het standaard Arcade spel kun je je vaardigheden in het zwaardvechten op de proef stellen, in Time Attack mag je proberen het spel zo snel mogelijk uit te spelen, in Survival moet je zoveel mogelijk tegenstanders verslaan zonder zelf een leven te verliezen en in Team Battle kun je met z’n tweeën spelen. En daar blijft het niet bij. Net als in het oorspronkelijke Soul Calibur is er een uitgebreide verhaalstand, Weapons Master, waarin je het door jou gekozen spelfiguur op zijn weg volgt, terwijl hij goud verdient en dat besteedt aan nieuwe items en wapens.

Preview Image

Link kan bijvoorbeeld veel items vinden die bekend zijn uit The Legend of Zelda-spellen, zoals het Master-zwaard, het Hylian-schild, de Megaton-hamer en het Biggoron-zwaard! Het verzamelen van de items van elk spelfiguur en het leren van al hun moves (en dat zijn er een heleboel), is wat Soul Calibur II extra leuk maakt. En met de spelvariant voor twee personen ben je maandenlang bezig, dankzij de enorme variatie aan uitgebalanceerde spelfiguren.

Arcadegame-puristen hoeven zich geen zorgen te maken over het spelen van Soul Calibur II met een controller, want Namco heeft de joystickbewegingen perfect naar de Nintendo GameCube-controller overgebracht. Bovendien kun je elke optie wijzigen als je die niet prettig vindt. Dus als je zin hebt in een stevig potje zwaardvechtactie op je Nintendo GameCube, of als je grote Link het wel eens wilt zien opnemen tegen Astaroth, dan is Soul Calibur II een must.