Star Wars: Bounty Hunter


Star Wars: Bounty Hunter

Er was eens, heel lang geleden, in een sterrenstelsel heel ver hiervandaan, een Star Wars personage dat Boba Fett heette.

Hij zei bijna niets en eindigde al snel als lunchpakketje voor een hongerige Sarlacc. Maar zijn kleine bijdrage aan het Star Wars universum is legendarisch geworden. George Lucas zag het goed toen hij de familiegeschiedenis van de Fetts een plaatsje gaf in de Star Wars ‘prequels’, en in Episode II werden fans eindelijk getrakteerd op het complete verhaal. We werden voorgesteld aan Boba Fett als kind en, belangrijker nog, aan zijn vader Jango. In zijn blauwgestreepte Mandaloriaanse pantser, achter het stuur van het vertrouwde Fett-schip Slave 1, en uitgerust met het meest verschrikkelijke wapentuig uit het sterrensysteem, was Jango een van de hoogtepunten van Star Wars Episode II.

En nu is zijn sterrenstatus helemaal gevestigd met de komst van zijn eigen videogame. Star Wars Bounty Hunter, dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Episode I en II, geeft jou de kans in de huid van Jango te kruipen. Maak korte metten met het uitschot van het heelal, met zijn unieke arsenaal aan wapens en gadgets. Jango is ingehuurd om een gevaarlijke Dark Jedi op te sporen, de leider van een mysterieuze sekte. Op zich al geen makkelijke taak, maar iemand uit Jango’s verleden meent zich er ook nog mee te moeten bemoeien. Baan je als premiejager Jango een weg door 18 levels in derdepersoons-perspectief.

Jango jaagt zijn prooi achterna, van de zandvlakten van Tatooine tot de torenhoge stadsgezichten van Coruscant. Daarbij komt hij vele bekende en minder bekende personages tegen uit het Star Wars universum. Je zult een beroep moeten doen op Jango’s arsenaal aan wapens en gadgets, waaronder de klassieke dubbele pistolen en het jetpack, plus een fakkel die door gesloten deuren kan branden. Handig als je je sleutels kwijt bent…

Het spel zit vol Star Wars filmpjes en geluidseffecten, ter beschikking gesteld door Industrial Light and Magic en Skywalker Sound. Star Wars Bounty Hunter onthult ook waarom Jango Fett werd gekozen om model te staan voor het leger van gekloonde strijders uit Star Wars Episode II. Een beetje fan kan hier dus niet omheen!