Mancala


Mancala

Klassiek bordspel gemaakt met passie voor fans van mancala, maar ook voor degenen die gaan spelen.

Kies een van de modi:

* mancala voor één speler en speel tegen een AI-tegenstander

* modus voor twee spelers en daag je vriend uit

Speel met de AI en kies een van de vijf moeilijkheidsgraden:

– beginner,

– eenvoudig,

– gemiddeld,

– moeilijk,

– expert.

Of je nu een beginner bent en de voorkeur geeft aan eenvoudige mancala of een expert en mancala liever hard speelt, in ons spel vind je verschillende mancala-niveaus. Tijdens het spel kun je zien op welk niveau je speelt.

In het begin is alleen een eenvoudig niveau ontgrendeld. Om de mancala-niveaus te ontgrendelen, moet je winnen op het vorige, eenvoudigere niveau. Oefen en ontgrendel alle moeilijkheidsgraden!

Ben jij een meester in Mancala? Wees de grootmeester en versla je records op elk van de vijf niveaus.

TIP: je kunt stenen aan de kant van jou of je tegenstander aanraken en vasthouden om te zien hoever ze gaan. Dankzij de gemarkeerde cups is het nu gemakkelijker om de beste zet te vinden!

Maak uw zetten ongedaan

Heeft u zich vergist? Maak je zet ongedaan door een pijl naar achteren onder het speelbord te gebruiken en nieuwe tactieken uit te proberen.

Tips

Als je een hint nodig hebt over hoe je het beste je volgende zet kunt doen, gebruik dan een gloeilamp die onder het speelbord is geplaatst. De hints helpen je de meest succesvolle spelstrategieën te leren, ze zijn geweldig voor beginners en meer ervaren mancala-spelers.

Instellingen en zelfstudie

U kunt de taal kiezen en geluids- of muziekeffecten in- / uitschakelen.

Op zoek naar een korte handleiding over de mancala-regels? Gebruik onze tutorial – je vindt het in Instellingen, klik gewoon op een vraagteken.

Mancala-regels

Het speelbord bestaat uit twee rijen. Elke speler bezit zes cups of holes en één reservoir, een grote cup ook wel mancala zone genoemd. Aan het begin van het spel vindt de speler vier stenen (of stukken) in elke beker.

Spelers plaatsen stenen herhaaldelijk tegen de klok in. Om te beginnen neemt de speler de stenen uit een willekeurige beker aan zijn kant van het speelbord – en laat hij deze beker leeg dat hij de stenen al heeft gepakt. De speler steekt stukken door alle twaalf bekers en zijn mancala-zone (die zich aan de rechterkant van het speelbord bevindt), maar niet door het reservoir van de tegenstander (aan de linkerkant van het speelbord).

Ga opnieuw spelen

Als de laatste steen in je reservoir belandt, ben je aan de beurt en kun je nog een zet doen.

Cross-capture

Als de laatste steen in een lege beker aan jouw kant van het bord belandt en er zijn een of meer stenen in het aangrenzende gat aan de kant van je tegenstander op het mancala-bord, neem je de stenen van deze tegenstander en de jouwe.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als alle zes de bekers aan de zijkant van elke speler leeg zijn. Degene die meer stukken heeft gevangen in zijn mancala-zone, wint.

Verschillende namen van Mancala-spellen

Games uit dezelfde groep hebben verschillende regels en namen. De meest populaire zijn:

– Mancala Bao – een complex strategiespel uit Kenia, Zanzibar, Tanzania, de Comoren, Malawi en sommige delen van Burundi. De grootte van het bord is 4 × 8.

– Mancala Kalah – bekend als het kinderspel. Het bordformaat is 2 × 6 met reservoirs.

– Kalaha Mancala – gespeeld in het centrale deel van Afrika.

– Oware of Awele ook wel bekend als Ayo, Awari, Ouri of J’odu. Dit is het nationale spel van Ghana. Het bord is 2 × 6 met reservoirs.

Release info - Mancala


Release datum
25-03-2021

Uitgever
CC Games

Demo beschikbaar

DLC beschikbaar

Max spelers
2

Advies leeftijd
3

NS Online support

Game code
HACPA3HEA

Cloud Saves support

Voice Chat support

HD Rumble support

Talen
english, spanish

Genres
board_game, arcade, puzzle, strategy
Ad