Severed


Severed

Ontsnap uit een horrordimensie in Severed, een first-person dungeon-crawler met een unieke touchscreenbesturing voor de Nintendo eShop op de Wii U. Gebruik een levend zwaard en hak je vijanden aan mootjes in tactische gevechten om je gezin te behoeden voor een duister lot.

Helemaal alleen

Op een nacht word je verdwaasd wakker op een vreemde plek. Je stuit op een huis dat verdacht veel op dat van jezelf lijkt en je besluit op onderzoek uit te gaan. Binnen vind je een spiegel. Je spiegelbeeld staart je aan, maar er is iets gruwelijks aan de hand. Je arm is afgehakt en door je hoofd spoken visioenen waarin je gezinsleden door een onbekende macht naar een vreemde dimensie worden ontvoerd.

WiiUDS_Severed_01.png

Achter je doemt een vreemd wezen op dat je een zwaard geeft en je vertelt dat dit niet je huis is, hoewel het er wel op lijkt. Samen met je gezin ben je terechtgekomen in een vreemd schemerrijk, maar je gezinsleden zijn nergens te bespeuren. Er zit maar één ding op: je moet je geliefden zoeken en terugkeren naar huis. Een hachelijke onderneming.

Baan jezelf een weg door doolhofachtige, creatief vormgegeven kerkers vol ijzingwekkende wezens, dodelijke valstrikken en puzzels die het uiterste van je denkvermogen vergen. Sommige kerkers zijn zelf reusachtige, levende organismen! Bekijk deze duistere droomwereld in first-personperspectief en probeer aanwijzingen te vinden naarmate je jezelf steeds verder in het onbekende waagt.

Op het scherpst van de snede

In de loop van je griezelige avontuur moet je de confrontatie aangaan met allerlei angstaanjagende en bloeddorstige monsters. Met behulp van het touchscreen van de Wii U GamePad kun je uithalen met je zwaard. Hak in op de afgrijselijke monsters om ze het zwijgen op te leggen of sla hun aanvallen af. Met lange, vegende bewegingen breng je meer schade toe en door nauwkeurig te richten kun je zwakke plekken in de bepantsering van je vijanden raken.

WiiUDS_Severed_02.png

Als je door vijanden bent omringd, ontaarden gevechten in chaotische schermutselingen waarin je je tegenstanders niettemin goed moet observeren en rake klappen kunt uitdelen. Iedere soort vijand heeft een eigen aanvalspatroon dat je moet bestuderen en onthouden. Kijk goed welke vijanden op het punt staan om je aan te vallen en sla onophoudelijk op ze in om ze af te weren. Zo’n gevecht tegen meerdere vijanden tegelijk vergt het uiterste van je timing, behendigheid en reflexen.

Afgehakte ledematen

Rijg combo’s aan elkaar om je Focus Meter te vullen. Zodra die vol is, kun je de Sever Mode inschakelen waarmee je meer kans hebt om lichaamsdelen van vijanden af te hakken. Die ledematen kun je vervolgens gebruiken om zelf sterker te worden. Als je erin slaagt een eindbaas van een paar ledematen te ontdoen, kun je je trofeeën omsmeden tot een ondoordringbaar pantser. Desoriënteer je vijanden met de Blind-kracht, gebruik Rage om meer schade toe te brengen of pas Devour toe om vijandelijke lichaamsdelen met magische eigenschappen te gebruiken.

WiiUDS_Severed_04.png

Ga terug naar gebieden die je al eerder hebt bezocht om met je nieuwe krachten verborgen geheimen te ontdekken. Zodra je de Charge Slash hebt vrijgespeeld, kun je in de strijd nog hardere klappen uitdelen en door hindernissen heen beuken, waardoor je toegang krijgt tot nieuwe gebieden.

Ervaar een uniek touchscreenavontuur dat door merg en been gaat in Severed, een bovennatuurlijke dungeon-crawler voor de Nintendo eShop op de Wii U.

video
play-rounded-fill
  • Vecht tegen ijzingwekkende monsters in tactische gevechten met een unieke touchscreenbesturing.
  • Gebruik de stylus als zwaard! Veeg over het touchscreen om vijanden over de kling te jagen.
  • Verzamel lichaamsdelen van reusachtige eindbazen en gebruik ze om je uitrusting uit te breiden.
  • Baan je een weg door kerkers vol puzzels om je gezin terug te vinden.
Ad