Akagawa Jirou: Majo-tachi no Nemuri


Akagawa Jirou: Majo-tachi no Nemuri

Akagawa Jirou: Majotachi no Nemuri (“Jirou Akagawa’s The Sleep of Witches”) is een visueel nieuw avonturenspel met een bovennatuurlijk thema over moordmysterie. Net als bij de Sound Novel-serie van Chunsoft bevat deze een reeks statische foto’s met Japanse tekst erop. Het verhaal wordt ondersteund door achtergrondmuziek en geluidseffecten.

Het verhaal is geschreven door de Japanse thrillerauteur Jirou Akagawa, gebaseerd op zijn romans Majotachi no Tasogare en Majotachi no Nagai Nemuri. Het betreft een kantoormedewerker die wordt gevraagd om de schijnbare zelfmoord van een meisje uit zijn jeugd te onderzoeken na een raar telefoontje om hulp en een levendige droom over haar te hebben ontvangen. Hij keert terug naar het mysterieuze bergheiligdom waar naar verluidt dood is verbrand.

De game werd oorspronkelijk uitgebracht voor de Super Famicom in 1995 en kreeg later verbeterde poorten voor de Sony PlayStation in 1999 (met de ondertitel Fukkatsusai of “Easter”) en Windows-pc’s in 2001 (met de ondertitel Kanzenban of “Perfect” Edition “). </ p>

Ad