Angelique


Angelique

Het eerste otoome spel wordt algemeen erkend als Angelique, uitgebracht in 1994 door Koei in Japan voor de Super Famicom, en gemaakt door een volledig vrouwelijk team.

De game was oorspronkelijk bedoeld voor pre-tiener en jongere tienermeisjes, maar werd onverwacht populair bij oudere tieners en vrouwen van in de twintig. Angelique wordt gecrediteerd met “het instellen van de specificaties en conventies van damesgames: een focus op romantiek, eenvoudige bediening en het gebruik van andere multimedia.” In 2002 bracht Konami zijn zeer succesvolle Tokimeki Memorial Girl’s Side uit, wat veel nieuwe fans naar het nog steeds nieuwe genre bracht. In 2006 bevatten Famitsu’s lijsten voor de Top 20 verkopende liefdespellen zeven andere spellen. Vroege spellen leidden zwaar van de iconografie en verhaalconventies van “retro shoujo manga”, “de archetypische meisjesachtige heldinnen, de nadruk op pure, seksloze, rustige romantiek en op een vredige, stabiele omgeving”, maar naarmate de categorie uitbreidde, andere verhalende en gameplay-elementen werden geïntroduceerd, waaronder actie / avontuur, gevechten en plots waarin ‘de heldin’ de wereld kan redden ‘en’ de man tegelijkertijd kan pakken ‘.

In de handel verkrijgbare Engels ontwikkelde otome-games in moderne tijden zijn onder andere Date Warp, Fatal Hearts en Heileen. De laatste twee bevatten ook opties voor lesbische romantiek. McKenzie & Co (1995) van American Laser Games en Girl’s Club (1992) van Philips Interactive waren simulatiegames voor meisjes die in het verleden in de VS zijn ontwikkeld en uitgebracht.

Hakuouki: Shinsengumi Kitan werd aangekondigd voor een Noord-Amerikaanse release op 14 februari 2012 door Aksys. Het wordt uitgebracht onder de naam Hakuoki: Demon of the Fleeting Blossom voor de draagbare PSP-console.

Ad