Bishoujo Senshi Sailor Moon


Bishoujo Senshi Sailor Moon

Sailor Moon is een versleten videogame ontwikkeld door Angel in 1993 en overgebracht naar het Super Nintendo Entertainment System. Het werd in 1994 exclusief in het Frans gelokaliseerd. De Mega Drive-versie werd ontwikkeld en gepubliceerd door Ma-Ba, hoewel bepaalde elementen werden gerecycled uit de Super NES-versie.

Het spel speelt zich af in de eerste serie van Sailor Moon en de spelers nemen de controle over een of twee van de vijf heldinnen. Elke matrozensoldaat heeft enkele opeenvolgende slagen, drie luchtaanvallen (neutraal, vooruit / achteruit, omlaag) en een speciaal projectiel.

De vijanden zijn de monsters van het Dark Kingdom die in de anime verschenen, maar als er meer dan één van dezelfde soort tegelijk verschijnen, gebruiken de anderen paletwissels.

De Mega Drive-versie bevat de meeste fasen van de Super NES-versie, maar enkele zijn verwijderd en vervangen. Sommige baasgevechten zijn ook anders, en een nieuwe verborgen laatste baas, Koningin Metallia, komt aan bod in de Hard Mode. De tegenhanger van de Mega Drive bevat geen muziek uit de Super NES-game, met uitzondering van het hoofdthema op het titelscherm. Bosses heeft ook een eigen nummer in plaats van een generiek thema voor allemaal. Het spel heeft verschillende eindes voor elk speelbaar personage.