BS-X: Sore wa Namae o Nusumareta Machi no Monogatari


BS-X: Sore wa Namae o Nusumareta Machi no Monogatari

Gebundeld met het Satellaview-systeem.

De toepassing op deze cartridge heeft de vorm van een game; het werkelijke doel was echter om te dienen als een interactief menusysteem voor de console-subeenheid.

Bij het opstarten zou de speler een naam invoeren, een mannelijke of vrouwelijke avatar kiezen en de avatar vervolgens door een virtuele stad verplaatsen. Huizen en winkels in de stad dienden als downloadlocaties waar de speler rechtstreeks games, bepaalde gamegegevens of digitale tijdschriften kon downloaden. De download zou spelgegevens naar tijdelijke geheugenlocaties schrijven die zouden blijven totdat de speler een nieuw spel downloadde om het te vervangen.

Afgezien van downloads, konden spelers ook reizen naar locaties in de game, zoals de Wall Newspaper Co. (か べ 新聞 社 kabe shinbunsha?) om korte, op tekst uitsluitend briefkaartachtige berichten van St.GIGA en Nintendo te lezen die aankondigden wedstrijdwinnaars, onthulden toekomstige spellen en details over het toekomstige programmeringsschema en dienden om de bekendheid te vergroten voor evenementen van beroemdheden met betrekking tot de activiteiten buiten de Satellaview van SoundLink Magazine-artiesten. Bovendien was de avatar uitgerust met een inventaris en spelvaluta die kon worden besteed aan verschillende in-game items zoals telefoonkaarten, voertuigtickets, visaas en schoenen waarmee de speler kon rennen in plaats van overal naartoe te lopen. Hoewel de BS-X-applicatiecartridge geen van de uitdagingen had die typisch met games te maken hebben, bevatte het een soort plot en kan het dus worden beschouwd als een videogame in een narratalogische zin.

Ad