Als je het over games hebt dan heb je het natuurlijk ook heel vaak over video. Maar hoe er met video om wordt gegaan worden we lang niet altijd blij van. Bijvoorbeeld je bent een leuk item aan het lezen, zet een video aan, en je kan niet verder lezen en de video checken. 

We stonden al heel gauw stil bij het feit dat we op NintendoReporters heel erg anders met video om wouden gaan. Wij willen Flexibele Videos.

Wat zijn Flexibele Videos?

Onze video’s zijn zo gemaakt dat ze inline blijven tot je verder scrolt dan dat de video nog op het scherm zou passen. Op dat moment halen we de videospeler los en zetten die standaard rechtsonder vast neer. Op die manier kun je lekker je item verder lezen EN de video checken.

Maar we vonden dat niet genoeg; want er zullen vast mensen zijn die rechtsonder in de hoek niet handig vinden. Vooruit, versleep hem maar naar waar je wilt. Juist onze videos zijn heel flexibel.

Daarnaast hebben de video-player zo gemaakt dat als de video klaar is hij weer netjes terug naar de originele plek zal gaan, zonder jou ook maar lastig te vallen.

Op mobiel

Natuurlijk werkt het op mobiel wat anders, daar hebben we gekozen om full screen te forceren. Er zijn simpelweg maar weinig situaties waarbij dat niet praktisch is op mobiel.

Andere bijzonderheden

Heeft een video closed captions, dan ondersteunen wij dat.
Als je een video sneller of trager wilt afspelen dan ondersteunen wij dat.
Heb jij een aparte aspect ratio kwam scherm zoals 21:9, dan ondersteunen wij dat.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de look en feel zo simpel en duidelijk mogelijk te houden.


Kortom video zonder onnodige fratsen, maar met gemak en stijl!