Donkey Kong-game werd ontwikkeld door Activision, maar is verplaatst naar EPD

Donkey Kong-game werd ontwikkeld door Activision, maar is verplaatst naar EPD

Ontdek de laatste geruchten over de Donkey Kong-reboot, inclusief het ontwikkelingstraject van Vicarious Visions naar Nintendo EPD Tokyo, de betrokkenheid van Shigeru Miyamoto en hoe deze 3D-platformgame zich verhoudt tot de klassieke Donkey Kong Country-serie.

Leer meer over de mogelijke connectie van de game met de Super Nintendo World-uitbreiding en hoe deze zou kunnen passen in Nintendo’s next-gen plannen.

Een nieuw Donkey Kong-spel … is echt een ding?

Het recente geroezemoes over een mogelijke Donkey Kong-reboot heeft gamers en fans geïntrigeerd. De bron van dit gerucht is Famiboards, een online forum dat bekend staat om zijn gaming-gerelateerde discussies. Hoewel de geloofwaardigheid van het gerucht onzeker blijft, heeft het geleid tot veel interesse en speculatie binnen de gaminggemeenschap.

De Donkey Kong-franchise

Donkey Kong is een geliefde franchise met een rijke geschiedenis die teruggaat tot zijn arcadedebuut in 1981. Sindsdien is het geëvolueerd door verschillende iteraties, waaronder de veelgeprezen Donkey Kong Country-serie ontwikkeld door Rare en Retro Studios. Donkey Kong is een iconisch personage geworden in de gamewereld, waardoor deze geruchten-reboot des te aantrekkelijker wordt.

Initiële betrokkenheid van Vicarious Visions

Volgens het gerucht begon de ontwikkeling van de Donkey Kong-reboot in 2016, met Vicarious Visions van Activision aan het roer. Vicarious Visions staat bekend om hun werk aan succesvolle gamefranchises zoals Crash Bandicoot en Tony Hawk’s Pro Skater, waardoor ze een plausibele kandidaat zijn voor het project.

Overgang naar Nintendo EPD Tokyo

Het gerucht doet vermoeden dat het project na enige tijd in 2018 werd overgedragen aan Nintendo EPD Tokyo, na de release van de veelgeprezen Super Mario Odyssey. Deze stap zou erop kunnen wijzen dat Nintendo potentieel zag in het project en het intern wilde brengen om het succes ervan te verzekeren.

De rol van Shigeru Miyamoto

De legendarische Nintendo-ontwerper Shigeru Miyamoto, de maker van iconische franchises als Mario en The Legend of Zelda, zou toezicht hebben gehouden op het Donkey Kong-rebootproject. Als dat waar is, geeft zijn betrokkenheid nog meer geloofwaardigheid en opwinding aan het potentiële spel.

Gameplay en functies

Het gerucht wijst erop dat de reboot een 3D-platformgame is, een afwijking van de 2D side-scrolling gameplay van de Donkey Kong Country-serie. Deze verandering van richting zou een nieuw perspectief op de franchise kunnen bieden en nieuwe mogelijkheden kunnen bieden voor gameplay-mechanismen en levelontwerp.

Als 3D-platformgame zou de geruchten dat Donkey Kong opnieuw opgestart zou kunnen worden elementen bevatten van andere succesvolle Nintendo-titels, zoals Super Mario Odyssey. Het is mogelijk dat de game open-wereldverkenning, verzamelobjecten en verschillende power-ups bevat om de vaardigheden van Donkey Kong te verbeteren.

Plannen voor de volgende generatie

Het gerucht suggereert dat de Donkey Kong-reboot wordt ontwikkeld voor Nintendo’s next-gen systeem. Hoewel er geen informatie is over een releaseperiode, is het redelijk om aan te nemen dat de game een belangrijke titel in de lanceringsopstelling zal zijn of kort na het debuut van het nieuwe systeem zal verschijnen.

Met het succes van de Nintendo Switch zijn de verwachtingen hooggespannen voor Nintendo’s next-gen systeem. Verbeterde hardware en verbeterde grafische mogelijkheden kunnen complexere en meeslepende games mogelijk maken, waardoor de Donkey Kong-reboot een perfecte showcase is voor het nieuwe platform.

Super Nintendo World-uitbreiding

Nintendo’s plannen om een ​​gebied met Donkey Kong-thema aan Super Nintendo World toe te voegen, wakkeren de speculaties over de geruchtengame verder aan. De nieuwe attractie zou kunnen worden getimed om samen te vallen met de release van de game en fans een meeslepende ervaring te bieden, zowel in de game als in het pretpark.

De attractie met Donkey Kong-thema in Super Nintendo World zou elementen uit de reboot kunnen bevatten, zoals personages, omgevingen en verhaallijnen. Door de inhoud van de game in het park te integreren, zou Nintendo een samenhangende en meeslepende ervaring voor fans kunnen creëren en de game en de franchise als geheel verder kunnen promoten.

Conclusie

Kortom, het gerucht over een Donkey Kong-reboot heeft veel belangstelling gewekt bij gamers en fans. Met zijn ontwikkelingsgeschiedenis met betrekking tot Vicarious Visions en Nintendo EPD Tokyo, de mogelijke betrokkenheid van Shigeru Miyamoto en zijn gespeculeerde gameplay-functies en next-gen platform, biedt de potentiële game een opwindend vooruitzicht voor de franchise.

De herstart van Donkey Kong zou, als het tot bloei komt, een nieuw tijdperk kunnen inluiden voor de geliefde franchise. Met zijn banden met Super Nintendo World en het potentieel voor innovatieve gameplay-ervaringen, zou de game Donkey Kong naar nog grotere hoogten kunnen stuwen en zijn plaats als een van de meest iconische eigendommen van Nintendo verstevigen.

Veelgestelde vragen
 • V: Wat is de bron van het gerucht over het opnieuw opstarten van Donkey Kong?
  • A: Het gerucht kwam van Famiboards, een online forum dat bekend staat om discussies over games. De geloofwaardigheid van de bron is onzeker, maar het gerucht heeft aanzienlijke belangstelling gewekt binnen de gaminggemeenschap.
 • V: Welke ontwikkelingsstudio was oorspronkelijk bij het project betrokken?
  • A: Volgens het gerucht was Activision’s Vicarious Visions de eerste ontwikkelaar die aan de Donkey Kong-reboot werkte, vanaf 2016.
 • V: Hoe kan de gameplay verschillen van eerdere Donkey Kong-spellen?
  • A: Het geruchten spel zou een 3D-platformgame zijn, in tegenstelling tot de 2D side-scrolling gameplay van de Donkey Kong Country-serie. Dit kan leiden tot nieuwe gameplaymechanismen, levelontwerp en een frisse kijk op de franchise.
 • V: Voor welk platform wordt de Donkey Kong-reboot volgens geruchten ontwikkeld?
  • A: Het gerucht suggereert dat de game wordt ontwikkeld voor Nintendo’s next-gen systeem, hoewel er geen informatie is over een specifieke releaseperiode.
 • V: Wat is het verband tussen de geruchten over de game en de geplande attractie met Donkey Kong-thema in Super Nintendo World?
  • A: De toevoeging van een gebied met een Donkey Kong-thema in Super Nintendo World zou kunnen worden gekoppeld aan de release van de geruchtengame, waardoor fans zowel in de game als in het pretpark een meeslepende ervaring kunnen beleven. De attractie kan ook elementen uit de reboot bevatten, zoals personages en omgevingen.