Datamine: Potentiële nieuwe Nintendo Switch-model / revisie-informatie

Datamine: Potentiële nieuwe Nintendo Switch-model / revisie-informatie

Er doen geruchten de ronde over een Nintendo Switch Pro die in de maak is, hoewel Nintendo zelf nog niet officieel heeft aangekondigd dat het bestaat.

SciresM heeft naar verluidt hints ontdekt over een nieuw Nintendo Switch-model / -revisie door naar de firmwarecode te kijken. Dit nieuwe model heeft naar verluidt de codenaam “Aula”, en lijkt een geüpgraded scherm te ondersteunen en ook een Mariko SoC te gebruiken die een betere levensduur en betere prestaties van de batterij mogelijk maakt.

De data miner benadrukte dat veel hiervan speculatie van zijn kant is en heel goed verkeerd zou kunnen zijn.

SciresM-speculatie omtrent de nieuwe Nintendo Switch

Nintendo werkt eigenlijk aan een nieuw model met verbeterde display-spullen en dat is al ~ 1,5-2 jaar. Persoonlijk geloof ik dat het 4K is, gezien de tekenen die ik in de firmware zie, maar dat is nog niet bevestigd en kan verkeerd zijn.

De nieuwe hardware heeft de codenaam Aula en gebruikt een Mariko SoC. Er zijn een heleboel verwijzingen ernaar in code (sfeer ondersteunt de nieuwe weergave al in theorie).

De tablet zelf heeft beslist een geüpgraded scherm, ik weet niet of het 4K is.

Aula heeft firmware-ondersteuning van een Realtek-chip die zichzelf ook aanprijst als een “4K UHD multimedia SoC”, vandaar mijn overtuiging dat het 4K is. Die chip bevindt zich mogelijk in een nieuw dock en niet in de tablet, maar aan de firmwarecode is nog geen manier te zien.

Aula

Aula ondersteunt expliciet de handheldstijl. Het is niet alleen aangemeerd; dat is calcio, wat lijkt alsof het alleen voor intern gebruik is / nooit wordt vrijgegeven, aangezien Calcio geen gamecard-sleuf en geen batterij heeft.

U kunt de weergavecode van de opstartsysmodule controleren als u nieuwsgierig bent. Het nieuwe scherm ondersteunt geen energiebeheer pwm, het heeft zijn eigen leverancierspecifieke bs die ik een maand of twee geleden moest reverse-engineeren en implementeren.

Mariko heeft * aanzienlijk * betere koeling en batterijduur. Het is een bonafide dobbelsteen vergeleken met de oorspronkelijke generatie.

Mijn beste gok (pure speculatie, geen firmware-indicatie dat dit het geval is) is dat als ze extra prestaties nodig hebben, ze over de hele linie naar hogere kloksnelheden zullen pushen.

Maar ja, ik speculeer dat games zullen zijn als “DSi Enhanced” -games, of hoe sommige games profiteerden van PS4 Pro ondanks dat ze op PS4 werkten.

Ik heb mijn eerdere discussies met hexkyz gecontroleerd, het geüpgradede tabletscherm is een OLED-scherm. Waarschijnlijk geen hogere resolutie op de tablet zelf, dus ik denk dat de 4k realtek-chip waarschijnlijk een nieuw dock is dan ik dacht.

Vanille waarschijnlijk niet.

We zijn in het rijk van speculatie. Aula heeft een nieuwe GPIO waarvan redbox geen verband houdt met ondersteuning hiervoor, dus ik vermoed voorlopig dat redbox-eenheden het nieuwe niet zullen ondersteunen.

Ad