Baten Kaitos: Eternal Wings remake op komst?

Baten Kaitos: Eternal Wings remake op komst?

Het lijkt erop dat er een smakelijk nieuw gerucht de ronde doet, dat, als het waar blijkt te zijn, enorm opwindend en enigszins verrassend tegelijk kan zijn.

Volgens bronnen van Exputer hebben Bandai Namco en de maker van Xenoblade Chronicles, Monolith Soft, samengewerkt aan de productie van een remake van de GameCube-titel Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Oceaan voor de Nintendo Switch. Nintendo heeft de leiding over het project. Uit een van de vacatures op de officiële website van Bandai Namco bleek dat het bedrijf samenwerkt met Nintendo aan een videogame. In de zomer van 2021 registreerde Bandai Namco de game ook voor handelsmerkbescherming in Europa.

Baten Kaitos: Eternal Wings remake?

Zoals gebruikelijk wordt dit rapport verspreid met het voorbehoud dat het op dit moment slechts een gerucht is en dat geen van de vermelde studio’s een officiële verklaring over de kwestie heeft afgegeven.

Uit betrouwbare bronnen is echter vastgesteld dat de originele videogame Baten Kaitos opnieuw gemaakt zal worden en speciaal voor de Nintendo Switch zal worden uitgebracht. eXputer heeft visueel bewijs gezien van de game die momenteel wordt ontwikkeld, maar het bedrijf kan deze informatie op dit moment niet met het publiek delen.

Bronnen hebben ook aangegeven dat de releasedatum voor deze remake ergens rond de zomer van 2023 zal zijn en dat er misschien een onthulling zal plaatsvinden tijdens de Electronic Entertainment Expo van dit jaar.

Bovendien wordt de remake nu ontwikkeld door de oorspronkelijke maker van de game, Monolith Studio, een bedrijf dat eigendom is van Nintendo, in samenwerking met Bandai Namco. Daarnaast neemt Nintendo deel aan de creatie van de nieuwe remake en zal het bedrijf samenwerken met de andere twee studio’s om de productie van de game te monitoren.

Over Baten Kaitos: Eternal Wings

In een wereld waar het land in de lucht hangt, sta je op het punt een onvergetelijke reis te maken.

Ontdek het wonderlijke land van Baten Kaitos terwijl je de rol speelt van een waakzame geest die belast is met het afweren van onvoorstelbaar kwaad ter wille van Kalas en Xelha, de twee mensen met wie Kalas reist. Een op kaarten gebaseerd vechtsysteem met meer dan duizend verschillende soorten kaarten biedt een scala aan verrassende, gewelddadige confrontaties, en de mix van prachtig gemaakte karakterafbeeldingen en levendige, vooraf gerenderde achtergronden zorgt voor een spectaculaire visuele ervaring.

Dit is alweer een essentieel rollenspel, omdat het een plot heeft dat altijd verandert en een setting vol interessante details.