Bevat de nieuwste firmware-update voor de Nintendo Switch Bluetooth-audio-ondersteuning?

Bevat de nieuwste firmware-update voor de Nintendo Switch Bluetooth-audio-ondersteuning?

Zoals jullie misschien allemaal hebben gemerkt, heeft de Nintendo Switch onlangs nog een update ontvangen die de firmwareversie naar 12.0.0 brengt.

Hoewel er dankzij de extreem korte patchnotities niet veel was om over naar huis te schrijven, werd er, nadat de update was datamined, opgemerkt dat de update het mogelijk maakte om het dock van de Nintendo Switch te updaten.

Dankzij OatmealDome voor het erop wijzen op Twitter, komt er misschien nog meer aan de patch. Update 12.0.0 heeft zogenaamd audio-ondersteuning toegevoegd voor de Bluetooth-driver van het systeem;

Geen dongles meer?

Om een ​​Bluetooth-headset met de Nintendo Switch te kunnen gebruiken, moet je een USB-C- of koptelefoonaansluiting-dongle kopen. Er is een handjevol leveranciers van randapparatuur online die dit faciliteren (zoals Genki en Gullikit (, maar het is gewoon niet mogelijk om een ​​Bluetooth-headset rechtstreeks zonder dongle op de Nintendo Switch aan te sluiten, zoals bij draadloos).

OatmealDome wijst er terecht op dat niets gegarandeerd is en laten we de dongles blijven gebruiken totdat we bericht van Nintendo krijgen dat het zo is. Maar wat denken jullie dat dit op de lange termijn zal toevoegen?

Nintendo zelf denkt dat het op zijn minst belangrijk genoeg was om over te schakelen naar een hoofdversie in firmware, dus wie weet.

Ad