Bloomberg – Nintendo gebruikt nieuwe Nvidia grafische chip, verwachte verkoopprijs $399

Bloomberg – Nintendo gebruikt nieuwe Nvidia grafische chip, verwachte verkoopprijs $399

Bloomberg meldt dat het krachtigere aankomende Nintendo Switch-model, waarvan wordt gespeculeerd dat het later dit jaar zal verschijnen, een geüpgradede Nvidia-chip zal hebben, wat resulteert in betere graphics en verwerking.

Het krachtigere nieuwe model zal DLSS (Nvidia’s Deep Learning Super Sampling) bevatten, dat kunstmatige intelligentie gebruikt om beelden met een hogere resolutie te leveren (tot 4K gedokt).

Het nieuwe Nintendo Switch-model zal ook een betere 7 7 OLED-schermupgrade hebben en de Nvidia-chip zal resulteren in een betere CPU en meer geheugen.

DLSS eerst alleen voor nieuwe titels

Bronnen hebben Bloomberg echter verteld dat de DLSS-ondersteuning “nieuwe code vereist om aan games te worden toegevoegd, dus deze zal voornamelijk worden gebruikt om de grafische weergave van aankomende titels te verbeteren”. Analisten verwachten dat de nieuwe en verbeterde Switch tussen $ 349 en $ 399 zal kosten.

“$ 349,99 zal de waardepropositie van het apparaat verhogen, maar ik denk nog steeds dat Nintendo een sterke vraag kan stimuleren, zelfs voor $ 399,99,”

Al met al, als dit allemaal waar blijkt te zijn, tel me dan op voor één. Als liefhebber van OLED TV nu ongeveer 10 jaar nu echt wat dat betekent voor hoe de dingen eruit zullen zien.

Ad