Capcom Leak – The Great Ace Attorney Collection komt naar het westen?

Capcom Leak – The Great Ace Attorney Collection komt naar het westen?

Eerder had een enorme datalek van Capcom ertoe geleid dat veel van de plannen van het bedrijf voor 2021 naar het publiek lekten. Een deel ervan verwijst naar wat lijkt op de Great Ace Attorney-collectie die naar de Nintendo Switch gaat als een enkele collectie in Japan – en nu blijkt ook dat westerse fans ook niets zullen missen.

Er is aanvullende informatie over het vermeende lek opgedoken – waarin staat dat deze “Great Ace Attorney Collection” voor Nintendo Switch ook een officiële Engelse lokalisatie krijgt!

Een aantal zogenaamd gelekte screenshots tonen de games met officiële Engelse ondertiteling. Ondertussen laat het lek ook zien dat bewijsstukken blijkbaar in het Japans zullen blijven, om hun culturele context in de game-setting te behouden.

Cool indien waar

Als het lek waar is, zou het echter de eerste keer zijn dat westerse mensen deze spellen officieel in het Engels kunnen ervaren.

Omdat sinds 2015 beide Great Ace Attorney-spellen (getiteld Dai Gyakuten Saiban 1 en Dai Gyakuten Saiban 2) alleen zijn uitgebracht voor de 3DS / mobiele apparaten in Japan, waardoor ze achter een taalbarrière worden vergrendeld.

Hoewel fans zich krachtig hebben ingespannen om beide spellen te vertalen, verlangden velen tot op de dag van vandaag ook naar officiële Engelse releases.

Ad