Fall Guys Steam-datamine toont Nintendo Switch SDK-ondersteuning

Fall Guys Steam-datamine toont Nintendo Switch SDK-ondersteuning

Devolver Digital en ontwikkelaar Mediatonic hebben Fall Guys: Ultimate Knockout uitgebracht, een battle royale partygame geïnspireerd op hindernisbanen zoals Wipeout.

Vanwege de hilarische en verslavende gameplay is Fall Guys al snel een hit bij veel spelers. Hoewel het momenteel alleen beschikbaar is voor pc en PS4, heeft ontwikkelaar Mediatonic volgens de veelgestelde vragen van hun website interesse getoond om de game naar andere platforms zoals de Switch en Xbox te brengen.

Dataminer OatmealDome ontdekte bewijs dat suggereert dat er misschien wel een Nintendo Switch-versie onderweg is. In de bestanden van de Steam-versie van Fall Guys zit een plug-in om de game op Nintendo Switch te laten draaien,

Ja … of nee? Nou misschien

Alleen omdat de plug-in aanwezig is, wil nog niet zeggen dat deze naar de Nintendo Switch komt. Hoewel OatmealDome de mogelijkheid heeft uitgesloten dat de plug-in er alleen is om de Nintendo Switch-Pro-controller op Steam te ondersteunen, suggereert de dataminer ook dat Mediatonic het per ongeluk had kunnen laten zitten.

NintendoSDK en de bijbehorende Unity-plug-in zijn normaal gesproken alleen bedoeld voor het ontwikkelen van Nintendo Switch-spellen. Nintendo biedt geen officiële SDK voor de Nintendo Switch-Pro-controller op pc.

De dataminer merkte ook op dat je alleen Unity-games voor de Switch kunt compileren als je een licentie van Nintendo hebt en de meegeleverde SDK hebt geïnstalleerd. Dat gezegd hebbende, had Mediatronic zojuist per ongeluk de Nintendo Switch-ondersteuning kunnen activeren.

Maar toch een interessante ontwikkeling toch?